Care sunt, de fapt, plantele care atrag banii în casă. Tu le ai?

Care sunt, de fapt, plantele care atrag banii în casă. Tu le ai?

În tradiţiile feng-shui, se spune că există anumite plante care vor atrage banii ca un magnet. Iar dacă nu crezi în astfel de principii, le poţi achiţiona doar pentru decor. Îţi vor transforma casa într-un loc primitor.

Pachira Aquatica este supranumită arborele norocos sau arborele cu bani. Pachira este asociată simbolic cu norocul financiar, prosperitatea în afaceri şi este deseori decorată cu panglici roşii.

Bambuşii oferiţi sau primiţi cadou poartă noroc. În mediile de afaceri, simbolistica oferirii de Bambus Norocos are diverse semnificaţii precum succes şi prosperitate în afaceri, pace sufletească, energie pozitivă în ambient, dar şi longevitate şi viaţă liniştită. Un fir de bambus într-o vază violet, care are gura mai strâmtă decât baza îţi asigură energia benefică în ceea ce priveşte starea ta materială.

Crassula sau arborele de jad este des întâlnită în aranjamentele Feng Shui. În tradiţia populară este denumită Copacul Banului datorită frunzelor care aduc cu nişte monede şi simbolizează norocul, bogăţia. Se amplasează pe birou, în living, dar niciodată în dormitor sau baie! Copacul banului stimulează activitatea bună a creierului şi măreşte activitatea fizică a persoanei datorită faptului că frunzele pline ale plantei conţin uleiuri eterice.

Sansevieria sau planta şarpe este utilizată în aranjamentele Feng Shui fiindcă are proprietatea de a purifica aerul şi absoarbe gazele nocive şi praful din încăpere. Este şi foarte uşor de îngrijit. Trebuie udată doar o dată pe lună şi nici nu are nevoie de multă lumină solară.

Sursă cartiagricole.ro

A.C.