Tiroliana de la 7 Scări , închisă pentru că nu a avut niciodată autorizaţia de funcţionare de la ISCIR

Tiroliana de la 7 Scări , închisă pentru că nu a avut niciodată autorizaţia de funcţionare de la ISCIR

În urma unor verificări, Primăria Municipiului Săcele a descoperit că instalaţiile de tiroliene aflate în gestiunea Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele funcţionau fără să aibă autorizaţie de funcţionare. La sesizarea primarului Municipiului Săcele, Virgil Popa, Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, prin Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 10/04.09.2018, a dispus suspendarea activităţii instalaţiilor de tiroliene de la 7 Scări.
Tiroliana de la 7 Scări a fost realizată în două etape, prima în anul 2013, când s-au deschis 21 de ateliere de tiroliană, iar a doua etapă în august 2018, când s-au mai deschis încă 15 ateliere de tiroliană. Sistemul de tiroliene de la Săcele este cel mai lung din România însumând 3568 m. Investiţia a fost realizată de către Consiliului Local Săcele, prin Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, Regia fiind în acelaşi timp şi beneficiarul investiţiei.
"În toţi aceşti ani, sistemul de tiroliene a funcţionat fără autorizaţia de punere în funcţiune de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), conform HG 435/2010, privind regimul de introducere pe piaţă şi de exploatare a echipamentelor pentru agrement. Conducerea Regiei, precum şi responsabilul activităţii Tirolienei 7 Scări, Cristian Popa, au susţinut că tiroliana nu avea nevoie de autorizaţie de funcţionare.
Primăria Municipiului Săcele va sesiza organele abilitate să cerceteze modul în care instalaţia de tiroliene a funcţionat în toţi aceşti ani fără autorizaţie şi va calcula prejudiciul adus municipalităţii în urma nefuncţionării Tirolienei în plin sezon turistic", anunţă Primăria printr-un comunicat.

D.G.