8 septembrie, sărbătoare importantă pentru credincioşi: Naşterea Maicii Domnului

8 septembrie, sărbătoare importantă pentru credincioşi: Naşterea Maicii Domnului

Pe 8 septembrie, creştinii marchează o importantă sărbătoare: Naşterea Maicii Domnului. Cu o zi înainte, există mai multe tradiţii care spun că nu este bine să faci nişte lucruri aparent banale. În credinţa populară, Naşterea Maicii Domnului este momentul în care începe munca la lucrurile agricole de toamnă.

Pe 7 septembrie, cu o zi înainte, se spune că nu este bine să lucrezi în gospodărie. Bărbaţii se vor lovi, iar femeile se vor trezi cu mâncarea arsă. Prin urmare, nu se meştereşte, nu se coase, nu se spală rufe.

O altă superstiţie este legată de plantele medicinale, despre care se spune că nu este bine să le aduni, pentru că îşi pierd puterile după Sfânta Maria Mică.

Dacă mănânci lucrurile gătite la foc, poţi atrage asupra ta diverse boli.

Rugăciune către Maica Domnului pe care să o spui de SFÂNTA MARIA MICĂ, pe 8 septembrie.

Stăpână prea milostivă şi bună, primeşte rugăciunea mea cea ticăloasă ce se aduce ţie din gură netrebnică, deşi toate le ştii, şi mai ales neputinţa mea. Că eu prin tine scap la bunătatea Fiului tău şi prin tine, Doamna mea, m-am abătut din calea ce ducea spre moarte. Şi ştiind faptele şi toate mişcările mele, cele din zi şi din noapte, cele cu lucrul şi cuvântul, cele întru ştiinţă şi întru neştiinţă, îndreptează-mă, că eu pe tine te am mijlocitoare către Hristos, Dumnezeul nostru. Miluieşte-mă şi mă ajută, îndemnându-mă la tot lucrul bun, după voia Fiului tău şi Dumnezeului nostru.

A.C.