Liceul Honterus - Prima zi de şcoală! Performanţă şcolară, în şcoală cu dispute pe reparaţii uitate de autorităţi!

Liceul Honterus - Prima zi de şcoală! Performanţă şcolară, în şcoală cu dispute pe reparaţii uitate de autorităţi!

Prima zi de şcoală, la Liceul Honterus din Braşov, a început cu emoţii mari pentru cei mai mici, care au intrat în clasa zero, pentru cadrele didactice, care şi-au îmbrăţişat cu dragoste elevii, pentru părinţi şi bunici. Momentul a fost unul festiv, cu fanfară şi intonarea Imnului Naţional şi cu intonarea Imnului Liceului Honterus.
Deschiderea oficială a fost făcută de directorul liceului, prof. Radu Chivărean, care a spus că la acest liceu incepe şcoala în condiţii grele, din cauza lucrărilor întârziate, dar şi cu speranţă, deoarece toate cadrele didactice sunt pregătite şi gata pentru a oferi elevilor un învăţământ de calitate superioară, recunoscut, de altfel, în Europa!

Emoţii mari pentru "boboci"

După deschiderea oficială, au mai luat cuvântul prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, inspectorul şcolar de limbă germană, Gabriela Adam, reprezentanţii Bisericii Evanghelice şi ai Forumului Democrat German, consilierul local , Cristian Macedonschi, un fost absolvent al liceului şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, responsabili cu siguranţa elevilor.
Momentul culminant a aparţinut celor mici, din clasa zero, care au pornit încolonaţi şi au făcut "Parada Bobocilor ", pe Arena Sportivă Ion Țiriac, trecând pe sub ghirlandele arcuite, după care au fost însoţiţi de învăţători, pentru a păşi pragul şcolii şi a ajunge pentru prima dată în sala de clasă. Copiii au primit ghiozdane noi şi rechizite şcolare, oferite prin programul "Primul ghiozdan ". Au făcut cunoştinţă cu învăţătoarea, au făcut poze şi s-au bucurat de prima oră de şcoală.

Speranţe şi performanţe

Directorul Liceului Honterus, Radu Chivărean a declarat: "Elevii liceului nostru au avut 100% promovabilitate, liceul se situează pe locul cinci în ierarhia judeţului, elevii au obţinut multe premii, au câştigat toate olimpiadele la care au participat şi au ridicat prestigiul şcolii, împreună cu cadrele didactice. Mulţumesc tuturor! În anul şcolar 2018 - 2019, avem 1507 elevi, în 55 de clase, care sunt repartizate în patru clădiri. Urmărim îmbunătăţirea actului de învăţământ, dorim să avem o şcoală la standarde europene, vom continua să avem Catalogul electronic şi, în încheiere urez tuturor elevilor, profesorilor, părinţilor şi bunicilor, multă sănătate şi succes în noul an şcolar!"
Gabriela Adam, inspector şcolar, a urat din partea Inspectoratului Școlar Judeţean un an şcolar bun, cu succese la învăţătură şi a cerut sprijinul tuturor celor implicaţi în actul de învăţământ pentru a obţine rezultatele dorite.

Școala, o punte europeană

Consilierul local, Cristian Macedonschi a declarat: "Avem un motto: Să ţinem cu toţii, împreună, şi să avem acelaşi ţel, pentru a avea o şcoală europeană, cu predare în limba germană. Facem pas cu pas pentru a crea punţi între Germania şi România. Vă doresc un an şcolar excelent!"

Ileana Gafton Dragoş