Strongman Champions League etapa Ghimbav-Braşov

Strongman Champions League etapa Ghimbav-Braşov

Anul acesta, cu ocazia ediţiei aniversare de 10 ani organizatorii Oktoberfest Braşov au adus o etapă mondială STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE la Braşov şi Ghimbav. Au fost prezenţi în Țara Bârsei atleţi din 11 ţări care s-au întrecut în diferite probe inedite. Cea mai spectaculoasă probă fiind tractarea unui elicopter, proba care a fost totodată o premieră mondială pentru aceşti "titani". "Am adus la Braşov şi la Ghimbav acest eveniment de talie mondială să marcăm împlinirea a 10 ani de Oktoberfest la Braşov şi prin care să promovăm Braşovul, Ghimbavul şi Țara Bârsei ca destinaţie de excelenţă turistică şi economică. Proba specială de tractare a unui elicopter în premieră mondială a fost propusă de mine pentru a promova în peste 95 de ţări viitorul aeroport Braşov-Ghimbav. Doresc să mulţumesc pe această cale tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment, începând cu scriitorul şi totodată atletul braşovean Silviu Urdea, echipei Oktoberfest Romania, Tarom care a adus sportivii din toate colţurile lumii în Romania, Direct Aeroport, MIR Aero, Duvenbeck, Elmas, Swiss Laboratory, BDG Distribution şi Trus HoReCa Services care au susţinut probele speciale din cadrul competiţiei. Mulţumiri speciale doresc să transmit reprezentanţilor Primăriei Ghimbav condusă de Viceprimarul cu atribuţii de Primar, Ionel Fliundra şi Consiliului Local Ghimbav care au susţinut exemplar acest eveniment sportiv major. În următoarea perioadă voi negocia cu organizatorii ca şi în următorii ani această prestigioasă competiţie să aibă loc la noi în Țara Bârsei." A declarat promotorul Oktoberfest Braşov, Cristian Macedonschi.


Un top 3 al competiţiei Strongman CL - etapa din Romania:

Locul 1 - Aivars Smaukstelis (Letonia) 80 puncte
Locul 2 - Krzysztof Radzikowski (Polonia) 77 puncte
Locul 3 - Travis Ortmayer (SUA) 76,5 puncte

Silviu Urdea (Romania) a reuşit să se claseze pe locul 3 la proba "Mersul Fermierului" ducând pe fiecare braţ 150kg pe o distaţă de 60m. 7 îndreptări cu 330kg cu maşina. 2 repetări cu buşteanul de 150kg. Marcând astfel un total de 3 recorduri personale în cadrul acestui concurs.


"A fost o onoare pentru mine să fiu parte din echipa organizatorică a acestei competiţii inedite. Le-am oferit un tur sportivilor prin Centrul Vechi al Braşovului şi al Ghimbavului, o excursie la Castelul lui Dracula, dar nu în ultimul rând, împreună cu echipa Oktoberfest am reuşit să organizăm în premieră mondială tractarea unui elicopter, promovând astfel viitorul aeroport Ghimbav-Braşov. Sportivii s-au declarat foarte impresionaţi de grandoarea oraşului gazdă. Acest lucru trebuie să ne deschidă ochii şi mintea pentru a privi Braşovul şi din prisma turiştilor, astfel realizând că România oferă locuri uimitoare, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă cu latura politică şi conducerea acestei naţiuni. Totodată consider că, la nivel naţional, ţara are mare nevoie de o implicare mai serioasă în ceea ce ţine de evenimentele sportive, artistice şi culturale, astfel descoperind şi promovând talentele româneşti (care se pierd, din păcate) peste hotare, iar din asta rezultând o creştere a imaginii Romaniei, ca valoare, în lume." A declarat scriitorul şi sportivul braşovean Silviu Urdea."Sper ca prin prisma acestui eveniment, să le ofer o nouă viziune oamenilor care au cu adevărat puterea de a face ceva pentru această ţară şi pentru a realiza faptul că drapelul nostru este înălţat în continuare în toată lumea", a continuat Strongman-ul braşovean.


Festivitatea de premiere a avut loc pe scena principală a Oktoberfest Braşov în faţa a peste 10.000 de oameni unde au fost premiaţi atât primii trei sportivi din clasament, cât şi germanul Dennis Kohlruss cu premiul special Oktoberfest Braşov înmânat de Miss Oktoberfest 2018 şi "titanul" scriitor brasovean Silviu Urdea care a primit prin DJ Edelweiss premiul de popularitate.Organizatorii olandezi ai competiţiei STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE au fost foarte încântaţi de primire, organizare, atmosferă şi de publicul prezent.

Etapa din România este una din cele 16 etape care se organizează pe tot globul, iar finala se va desfăşura în acest an în Mexic.

A.C.