Cele mai riscante pieţe imobiliare din lume!

Cele mai riscante pieţe imobiliare din lume!

Pericolele cu care se confruntă pieţele imobiliare "sunt în mod special acute" pentru ţări din toată lumea, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru activitatea economică, se arată într-un raport publicat de Oxford Economics, transmite Bloomberg. Australia, Hong Kong, Canada şi Suedia sunt cele mai riscante pieţe imobiliare din lume.

"În toate cele patru ţări, valoarea proprietăţilor imobiliare este extrem de ridicată, există un boom imobiliar îndelungat, nivelul datoriilor este extrem de ridicat", apreciază Adam Slater, economist la compania britanică.

Partea pozitivă este că riscurile sunt relativ limitate pe pieţele cheie, cum ar fi SUA, Germania, Franţa, China şi Japonia. În plus, în cele mai multe state nu s-a înregistrat recent o creştere semnificativă a ratelor dobânzilor la creditele ipotecare, iar în unele cazuri acestea chiar au scăzut.

În topul celor mai riscante pieţe imobiliare din lume se află şi Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie şi Elveţia, conform raportului Oxford Economics.

A.C.