Deputatul Mara Mareş, PNL Braşov : ,,Dacă nici Carmen Dan nu şi-a dat demisia, de ce ar face-o ministrul Valentin Popa, în scandalul manualelor?"

Deputatul Mara Mareş, PNL Braşov : ,,Dacă nici Carmen Dan nu şi-a dat demisia, de ce ar face-o ministrul Valentin Popa, în scandalul manualelor?"

Deputatul braşovean Mara Mareş, a abordat, în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul PNL Braşov, situaţia legată de greşelile apărute în manualele şcolare, destinate, în principal elevilor din claselele I şi a VI-a. Mareş a pus că PNL de decis să-l chele la comisie pe ministrul educaţiei naţionale, Valentin Popa : ,,Observăm, din nou, incompetenţa guvernului PSD, care, după ce ne-a băgat pe gât această editură unică, ne-a arătat că în acest domeniu nu mai există o economie de piaţă, mediu concurenţial, deci. Există un singur adevăr, acela plecat de la minister, unde regăsim toate greşelile şi prostiile. Este inadmisibil să apară astfel de greşeli în manuale şcolare, greşeli care derutează elevii şi crează un deserviciu învăţământului. În acest sens, alături de colegii mei, din Comisia de învăţământ, de la Camera Deputaţilor, îl vom chema la audieri pe ministrul educaţiei, Valentin Popa, căruia îi vom solicita demisia. Totuşi, nu sunt optimistă că ministrul va înţelege că locul lui nu este în guvern, din moment ce nici doamna Carmen Dan nu şi-a dat demisia, după evenimentele din 10 august. Ar trebui să atingem un grad de normalitate, dacă nu de prosperitate, în acest guvern"
D.R.