O nouă acţiune marca Radio România, la Braşov : Expoziţie şi concert extraordinar sub genericul ,,Eu aleg România"

O nouă acţiune marca Radio România, la Braşov : Expoziţie şi concert extraordinar sub genericul ,,Eu aleg România"

“O naţiune care nu-şi cunoaşte istoria nu are viitor."
Anul acesta, la 1 decembrie, se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari.
În fiecare an, Radio România Regional prezintă cel putin 100 de motive să spui Eu aleg România. Anul acesta, Istoria românilor în 100 de moment esenţiale.
Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai importantă a istoriei româneşti şi de aceea acum, la aniversarea a 100 de ani, este mai mult decât necesar să reafirmăm valorile naţionale, să prezentăm cele mai importante momente din istoria poporului român, pentru că viitorul unei naţiuni este strâns legat de moştenirea trecutului.
Veţi afla de la noi care sunt acestea, fie ascultând Radio România Tg Mureş (la Braşov - 98,9 FM), fie vizualizând cele 100 de filme de prezentare pe www.eualegromania.ro şi pe paginile de socializare (Facebook şi Twiter) sau pe canalul de Youtube dedicate proiectului eualegromania.ro.
Managerul Radio România Tg Mureş, Lavinia Nicoleta Ghişa, a afirmat că ,,în cadrul acestul proiect, va avea loc o expoziţie care prezintă pe scurt cele 100 de momente, cu posibilitatea ca vizitatorii să acceseze QR Code-ul de pe panouri, ajungând pe pagina eualegromania.ro unde pot urmări documentarele realizate de echipele de producţie video şi audio ale celor 8 studiouri regionale din toată ţara. Expoziţia, o lecţie de istorie multimedia, va fi vernisată duminică, 16 septembrie, la ora 17.00 pe aleea din faţa Primăriei municipiului Braşov. Cu această ocazie vor fi alături de noi, într-un concert extraordinar, Anatoly, Corul Mixt de Cameră "Concentus" al Centrului Cultural "Reduta" şi binecunoscutul folkist, Tică Lumânare. Directorul Muzeului Imnului Naţional ,,Casa Mureşenilor" din Braşov, Valer Rus, va prezenta o descriere a momentelor. Îi aşteptăm să vină alături de noi pe toţi braşovenii şi turiştii aflaţi în oraşul de la poalele Tâmpei, dar şi pe elevi şi studenţi. Va fi un eveniment emoţionant pe care Radio România Tg Mureş l-a realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Braşov."
Pentru realizarea celei mai importante pagini din istoria românilor am pregătit 100 de momente istorice ale românilor pentru a le transmite spre păstrare noilor generaţii. Ele au fost selectate de un consiliu ştiinţific format din: acad. prof. univ. Ioan Aurel Pop, dr. Georgeta Filitti, prof. dr. Crişan Muşeţeanu, prof. univ. Mihai Retegan, istoric Dorin Matei - redactor şef “Magazin istoric".
8 echipe de producţie din toată ţara, peste 100 de ore de filmare, documente inedite, sute de ore de editare audio şi video, toate pentru a ilustra 100 de momente esenţiale din Istoria românilor.
100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente.
100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României
100 de zile, 100 de materiale audio difuzate de 3 ori pe zi în programele studiourilor teritoriale, 100 de filme de prezentare pe canalul Youtube al campaniei sau pe paginile reţelelor de socializare ale Radio România Tg Mureş.
D.R.