Ce căuta nepalezul la Moieciu? Muncea fără permis

Ce căuta nepalezul la Moieciu? Muncea fără permis

Poliţiştii de imigrări din Braşov, au făcut vineri un control, pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate. Aşa au depistat un cetăţean străin din Nepal, care lucra, fără aviz de muncă, la un hotel din Moeciu. Este vorba de un 1 bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Nepal, care a intrat legal în ţară, însă desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile.
Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei.
"Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.
Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288. sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.", se arată într-un comunicat de presă.

D.G.