Căpitanul Ponta

Căpitanul Ponta

Nu este vorba de vreun căpitan din categoria eroică, gen căpitanii Ion, Baba Novac, sau Walter Mărăcineanu, şi nici de vreun căpitan din categoria SF, gen căpitanii Nemo sau Picard. Este vorba de un căpitan contemporan sub acoperire, avansat la acest grad de Serviciul de Informaţii Externe (SIE), care a fost şi este un politician important în România.
Printr-o declaraţie politică din 20 aprilie 2013 şi printr-o interpelare din 6 iunie 2013 am semnalat, în calitate de senator, că Victor Ponta, pe atunci premierul României, a fost racolat în anul 1997, în timp ce era procuror, cu doi ani vechime în profesie, în SIE de către generalul Cornel Biriş, un profesionist al spionajului românesc, şi a activat în unitatea deplin conspirată denumită "Umbre", "Fantome", sau "H". Informaţia primară mi-a fost furnizată de jurnalistul Ovidiu Ohanessian, care era specializat pe servicii secrete, şi mi-a fost confirmată de un general în rezervă, care a activat într-un astfel de serviciu. După această racolare, Victor Ponta a fost promovat de la un parchet de sector din Bucureşti (Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului I) direct, sărind două trepte, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a activat în Direcţia Anticorupţie, de Urmărire Penală şi Criminalistică, condusă atunci de actualul procuror general Augustin Lazăr. Am mai arătat atunci că procurorul Ponta a fost trimis în misiune externă sub acoperirea participării la un curs de specializare anti-mafia organizat de Procuratura Naţională Anti-Mafia din Italia.
Ulterior am aflat că intrarea şi ascensiunea lui Victor Ponta în guvern şi în politică s-a datorat tot generalului Biriş, care l-a prezentat premierului social-democrat Adrian Năstase, cu recomandarea că este "un tânăr de perspectivă". Au urmat numirea lui Ponta ca şef al Corpului de Control al primului-ministru, cu rang de secretar de stat, în aprilie 2001, şi desemnarea sa ca ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi aplicării aquisului comunitar în guvernul Năstase, în martie 2001, concomitent cu promovarea sa în funcţiile de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD şi de vicepreşedinte al acestui partid. În februarie 2010 Ponta a fost ales preşedinte al PSD cu sprijinul serviciilor secrete, îndeosebi al SRI, al cărui director era naşul său George Maior, iar, după ce a ajuns şef al Guvernului în mai 2012, a avut grijă ca aceste servicii să aibă cele mai mari bugete din perioada post-decembristă şi a coabitat cu ele într-un dolce farniente, manifestat plenar în vilele de protocol ale SRI.
Dezvăluirile mele privind racolarea ex-premierului Ponta de către SIE au fost confirmate ulterior de către preşedintele Traian Băsescu, care era comandantul suprem al serviciilor secrete şi avea acces la multiple informaţii. În cel puţin trei rânduri, ultima oară în octombrie 2014, în plină campanie electorală pentru funcţia de preşedinte al României, la care Ponta a fost candidatul PSD, Traian Băsescu a declarat public că "Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", precizând că aceasta este o realitate pe care este gata să o demonstreze. Racolarea lui Ponta de către SIE nu a fost negată de către directorul acestui serviciu din perioada 1997-2001, Cătălin Harnagea, care ar putea să ofere mai multe amănunte.
Cele mai multe amănunte despre racolarea şi colaborarea lui Ponta cu SIE le-a oferit săptămâna trecută prim redactorul-şef adjunct al ziarului Evenimentul Zilei, Mirel Curea, unul din cei mai bine informaţi jurnalişti despre tenebrele serviciilor secrete. Acesta îl acuză pe Victor Ponta că a fost selecţionat, recrutat şi pregătit ca ofiţer acoperit al SIE în perioada în care era procuror şi oferă detalii privind misiunile pe care le-a îndeplinit. Potrivit jurnalistului Mirel Curea, în perioada decembrie 2000 - februarie 2001 Ponta a fost trimis în misiune ca ofiţer SIE sub acoperire, cu gradul de căpitan, în Italia, la Procuratura Naţională Anti-Mafia, unde a executat misiuni foarte precise, în principal de cunoaştere a unor metode de lucru ale serviciilor de informaţii interne din Peninsulă, pe linii de muncă speciale, de care s-a achitat onorabil. Jurnalistul de la Evenimentul Zilei mai afirmă că în martie 2001 Ponta a fost trimis în SUA, la Departamentul Trezoreriei, iar în iulie 2002 la Bruxelles, la OLAF.
Fostul premier Victor Ponta nu a avut nicio reacţie de negare, de respingere a afirmaţiilor subsemnatului, ale ex-preşedintelui Traian Băsescu sau ale jurnalistului Mirel Curea. Ponta a avut totuşi o reacţie de acoperire a trecutului său în SIE după declaraţia mea din aprilie 2013, prin care am devoalat în premieră racolarea sa de către serviciul de spionaj românesc. În acest scop s-a prevalat de funcţia sa de şef al Guvernului şi de relaţiile sale personale şi instituţionale. Mai exact, a iniţiat o Hotărâre de Guvern, cu nr.223/2013, pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe, care a fost adoptată şi publicată în Monitorul Oficial din 10 mai 2013. În secţiunea C din anexa ce cuprinde această listă a fost adăugat la pct.4 faptul că constituie informaţii, date şi documente secrete cele care se referă la "personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu". Prin această adăugire, premierul Ponta a blocat o posibilă deconspirare a sa ca ofiţer acoperit al SIE. La pritocirea acestei Hotărâri de Guvern, Ponta a beneficiat de concursul directorului de atunci al SIE, venerabilul Teodor Meleşcanu, care a fost desemnat în această funcţie cu sprijinul substanţial al liderului PSD şi al parlamentarilor acestui partid. Meleşcanu se afla în relaţii apropiate cu socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, pe atunci liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, activând amândoi în umbra Direcţiei de Informaţii Externe a Securităţii înainte de răsturnarea din decembrie 1989.
Căpitanul spion Victor Ponta a devenit primul-ministru al Guvernului României în mai 2012, funcţie pe care a deţinut-o până în octombrie 2015. Căpitanul spion Victor Ponta era cât pe ce să devină şi preşedintele României în toamna anului 2014. Unde ar fi ajuns România cu un preşedinte ca Victor Ponta (fost căpitan acoperit al SIE), cu un prim-ministru ca naşul George Maior (care a deţinut 8 ani funcţia de director al SRI şi avea obsesii legate de legile Big Brother şi fantasme cu cardinalul francez Richelieu şi cu cancelarul german Bismark), cu un director al SRI ca naşul Gabriel Oprea (fost vicepremier pentru securitate naţională şi ministru de Interne, cu obsesii şi fantasme de moş Teacă), cu un director al SIE ca socrul Ilie Sârbu (care a fost ofiţer deplin conspirat al DIE înainte de decembrie 1989) şi cu un ministru al justiţiei ca amicul Horia Georgescu (fost secretar general şi preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, uns în aceste funcţii pe fals, fără să aibă studii juridice certe şi fără să fi exercitat vreo profesie juridică). Probabil că în ţara noastră ar fi fost instaurat un regim caracterizat prin corupţie, nepotism şi autoritarism, de genul regimurilor africane instaurate cu decenii în urmă de foşti căpitani ca Muammar Ghaddafi (în Libia), Jean Bedel Bokassa (în Imperiul Central-African) sau Idi Amin Dada (în Uganda).

Valer Marian

P.S. Dacă tot clamează că vor să elimine statul paralel, preşedintele PSD şi al Camerei Deptaţilor, Liviu Dragnea, şi marionetele sale din fruntea Guvernului şi a Serviciului de Informaţii Externe, Viorica Dăncilă respectiv Gabriel Vlase, ar putea iniţia abrogarea normelor prohibitive introduse de fostul prim-ministru Victor Ponta prin Hotărârea Guvernului nr.223/2-13, în vederea desconspirării ofiţerilor acoperiţi ai SIE care au deţinut sau deţin funcţii importante în stat.