Aşa dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Uite ce să faci dacă firma s-a desfiinţat

Aşa dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Uite ce să faci dacă firma s-a desfiinţat

De 7 ani, nu se mai întocmesc cărţi de muncă. În această situaţie, mulţi oameni au ajuns în situaţia în care să se întrebe ce le rămâne de făcut, atunci când au nevoie să-şi dovedească vechimea. Acelaşi lucru se poate spune şi despre foştii angajaţi ai fimelor care au fost lichidate. Potrivit legislaţiei în vigoare, baza se pune în adeverinţa de vechime, noul instrument de testare al vechimii. Angajatorul are obligaţia de a elibera, la cererea salariatului sau fostului salariat, această adeverinţă, în termen de 15 zile de la data solicitării. În caz contrar, angajatorul riscă o amendă între 300 şi 1000 de lei, scrie Adevărul.

Ce faci atunci când firma s-a desfiinţat?

Conform unei decizii de anul trecut a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fostul angajat al unei firme care a fost lichidată, radiată şi nu a lăsat în urmă acte cu raporturile de muncă poate chema în judecată casa de pensii. Casa de pensii este cea care emite deciziile de pensie în funcţie de stagiile de cotizare, hotărârea judecătorească ce recunoaşte decizia fiind un astfel de document.

Atunci când fostul angajat nu deţine dovezi legate de vechimea în muncă, acesta îl poate acţiona în instanţă pe deţinătorul arhivei, în vederea eliberării adeverinţei.

A.C.