Detoxifierea de zahăr pentru trei zile

Detoxifierea de zahăr pentru trei zile

Un adevăr nu prea dulce ne dezvăluie faptul că ne omorâm organismul consumând tone de zahăr, ascuns în alimentele pe care le mâncam în fiecare zi. Detoxifierea de zahăr are rolul de a rupe ciclul de zi cu zi al carbohidraţilor şi zahărului care ne intra în organism şi ne răpeşte sănătatea.
10 paşi pentru a începe o detoxifiere de zahăr. Ia decizia de a începe o detoxifiere de zahar. Rămâi pe poziţii! Dacă te-ai hotărât să începi o detoxifiere de zahăr, trebuie să te pregăteşti atât psihologic, cât şi spiritual. Va trebui să rezisti tentaţiilor care te înconjoară.

Zahărul se găseşte şi în bauturi. Zahărul din bauturi este şi mai daunător decât cel din mâncarea solidă, acestă se duce direct în ficat şi ţi-l va transforma într-o maşină de stocat grăsime.

Ia energia din proteine. Înlocuieşte zahărul cu proteine şi consumă cât mai multe, în special la micul dejun. Se recomanda să iţi începi ziua cu un shake făcut din fructe de pădure, unt de migdale, seminţe de dovleac, seminţe de chia, nuci, banane, ulei de cocos, apă şi lapte. Fiecare masă trebuie să conţină nuci, seminţe ouă, peşte sau pui.

Mănâncă câţi carbohidraţi vrei. Legumele sunt şi ele o formă de carbohidraţi, aşa că manâncă câte legume vrei, fereşte-te totuşi de cartofi, dovleci şi ridichii.

Combate pofta de zahăr cu grasimi. Zahărul este cel care îti face kilogramele să apara, consumă grasimi naturale provenite din nuci, ulei de cocos, seminţe ulei de măsline, avocado şi omega 3.

Fii pregătit pentru urgenţe. Ţine întotdeauna la tine nişte seminţe de dovleac, şuncă de curcan, unt de cocos sau coacăze, în cazul în care zahărul din sânge scade.

Nu te stresa. Dacă vei începe să te stresezi, foame se va instaura; în acest caz, ia două guri de aer zdravene.

Fără gluten. Să renunţi la gluten nu este uşor, dar după trei zile te vei obisnui.

Dormi suficient. Dacă până acum zaharul era cel ce îţi dădea energie, în cazul unei detoxifieri de zahăr, somnul îti va fi cel mai bun prieten, aşa că dormi cel puţin opt ore pe noapte. Lipsa somnului îti va stârni pofta de dulce.

A.C.