Braşovean pro-referendum, cu maşina vandalizată

Braşovean pro-referendum, cu maşina vandalizată

”LGBT”. Aceasta este inscripția pe care un braşovean din Cartierul Astra descoperit-o ca surpriză neplăcută, în una din dimineţile trecute. Autoturismul său nou-nouţ fusese mâzgălit peste noapte cu sprayul grafitii. În fotografiile trimise unei prietene se vede că pe maşina albă a fost scris, cu roz şi portocaliu, LGBT. Proprietarul maşinii nu pare să ia în calcul o glumă proastă, dar crede că ar putea exista o legătură cu weekendul trecut şi cu campania dinainte.
"Habar nu am (de ce i s-a întâmplat lui, n.red.), am postat chestii pro-referendum înainte ca acesta să aibă loc. De înjurat nu am înjurat pe nimeni, n-am făcut nimic.", i-ar fi scris el prietenei sale.
"Nu doreşte să se victimizeze, să îi pedepsească, însă şi-ar dori să înţeleagă de ce s-a întâmplat asta. (…) Prietenul cu pricina locuieşte în Braşov, undeva în zona Steagu. Mai multe detalii nu dăm, puteţi înţelege şi voi de ce. (…) De ce, oameni buni, pe cine ajută" Nu veţi reuşi niciodată în acest fel să fiţi înţeleşi. Vă lezaţi atât pe voi, ca indivizi, cât şi întreaga comunitate, acţionând în acest fel", scrie Hetti Adriana Benedek.
"Colegii mei de la Secţia 4 de Poliţie au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la inscripţiile pe care le-a găsit pe autoturismul său. Se fac cercetări pentru depistarea făptuitorului", a declarant Alina Ivan, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov

Daniel Giurma
Foto: Facebook