Podul rupt de viituri de la Comâna va fi reconstruit

Podul rupt de viituri de la Comâna va fi reconstruit

După ce podul a fost luat de ape, la inundaţiile din primăvară, oamenii ocolesc 40 km, în loc să meargă 2 km ca să ajungă din comuna Comâna, în satul Crihalma, judeţul Braşov. Ca să ajungă copiii la şcoală fac zilnic acest ocol. Dacă este nevoie de intervenţia unei ambulanţe, coşmarul este şi mai mare.
Azi, 11 octombrie 2018, prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor şi primarul comunei Comâna, s-au deplasat la faţa locului şi au dat undă verde constructorului să înceapă lucrările. Constructorul a promis că in 12 luni podul va fi gata.
La faţa locului a fost prezent şi Horia Stancu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale.
Succesul: Colaborarea politică
Primarul comunei Comâna, Viorel Grusea ne-a declarat: "Anunţăm populaţia comunei Comâna că începem lucrările la podul luat de viiturile răului Olt în această primăvară. Pentru prima dată lucrurile s-au mişcat repede. Mulţumesc Prefecturii şi Consiliul Judeţean Braşov pentru că şi-au dat mâna şi au reuşit să rezolve această problemă. A fost aici Ministerul de Interne, Carmen Dan şi s-au mişcat lucrurile. La rândul nostru, am batut la toate uşile. Consiliul Judeţean Braşov a obţinut toate autorităţile. Nu s-a ţinut cont niciodată, dar niciodată, de coloratură politică. S-a demarat proiectului tehnic, au fost alocaţi banii şi acum s-a dat ordin de demararea lucrărilor. Firma va executa în 12 luni podul. În prezent, oamenii ocolesc zilnic 40 de kilometri, în loc să facă 2 kilometri că să ajungă în comună. Copiii, ca să ajungă la şcoală, la fel. Să nu mai vorbim de Ambulanţă, deoarece este o adevărată aventură că să ajungă la un pacient."
O acţiune de succes
Prefectul de Braşov, Marian Rasaliu a precizat: "A fost o acţiune de succes. Personal, am fost de două ori aici. În acestă primăvară am fost împreună cu ministrul Carmen Dan, căreia îi mulţumesc pentru tot sprijinul acordat. De asemenea, mulţumesc senatorilor de Braşov, Marius Dunca şi Florin Orţan, care au bătut pe la toate uşile şi au reuşit obţinerea finanţării, în jur de 4 milioane euro. Este o acţiune de exemplu. Mulţumesc tuturor pentru reuşită, deoarece se face acest pod, luat de ape, care face legătura între Comâna-Crihalma- Timiş. "
Nu a fost uşor
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor declarat: "Nu a fost prea uşor. Noi, în 2017, am prevăzut să facem expertiza tehnică a podului, deoarece ne crea probleme. De aceea, Consiliul Judeţean Braşov a bugetat acest proiect şi a alocat în jur de 2 milioane lei, valoarea totală fiind de 2,556 milioane lei. Licitaţia a fost câştigată de un ofertant cu 18,802 milioane lei. Este vorba despre un pod destul de mare. Mulţumesc pentru această cale proiectantului şi tuturor celor care s-au implicat pentru realizarea acestei investiţii. Sper ca şi pentru constructor să fie o prioritate şi să finalizeze cât mai repede construcţia podului. Avem copii care merg la şcoală, avem salvarea chemată în situaţii de urgenţă, aşadar avem nevoie urgentă de acest pod. Voi fi aici şi voi monitoriza fiecare fază a investiţiei. "
Ileana Gafton Dragoş