Tacâmurile s-au umplut de rugină? Iată cel mai tare truc. Ai nevoie doar de două ingrediente

Tacâmurile s-au umplut de rugină? Iată cel mai tare truc. Ai nevoie doar de două ingrediente

Te-ai săturat să foloseşti tot felul de produse de curăţat, dar tacâmurile tale nu se curăţă aşa cum ai dorit? Nu mai arunca banii pe soluţii chimice şi scapă de rugină folosind o combinaţie care nu dă niciodată greş: sarea şi lămâia. Încearcă şi vei vedea ce se întâmplă.

Uită de problemele cauzate de rugină şi foloseşte oţetul! Introdu cuţitele pentru un sfert de oră în oţet, apoi curăţă foarte bine cu o sârmă, dar ai mare grijă să nu le zgârii!

Din cele mai vechi timpuri, bunicile noastre au folosit sarea pentru a scăpa de rugină! Pentru un efect maxim, combină sarea cu lămâie, sau un burete înmuiat în oţet. Trebuie să şti că acidul din lămâie va reda luciul metalului în cel mai scurt timp.

De mare ajutor îţi este şi folia de aluminiu cu care poţi freca cuţitele dar şi foarfecele, după ce le ţii în oţet. Folia de aluminiu curăţă perfect rugina, iar lamele nu sunt aproape deloc deteriorate.

În final, pentru ca foarfeca sau cuţitul să taie la fel de bine, nu trebuie decât să împăturiţi o bucată de folie în mai multe straturi şi să faceţi mai mult tăieturi. Aluminiul are proprietatea de a curăţa lamele foarfecei şi aceasta va tăia din nou hârtia sau materialele textile, la fel de bine ca la început. Trucul este foarte bun şi pentru a curăţa cuttere sau bricege, scrie secretele.com.

A.C.