Ministrul Sănătăţii: De azi, Spitalul Regional Braşov e înfiinţat

Ministrul Sănătăţii: De azi, Spitalul Regional Braşov e înfiinţat

"După o analiză a încadrării în numărul de paturi de la nivel naţional, am emis un Ordin de Ministru nr. 1394 din 1 noiembrie, prin care am aprobat specialităţile care vor constitui viitorul Spital Clinic Regional de Urgenţă Braşov. Acesta va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi. Paturile se vor organiza pe centre funcţionale pentru abordarea unitară în funcţie de patologie, astfel încât să nu se mai poată spune că pe o anumită specialitate nu avem paturi. Acordăm o mare atenţie acestui spital prin specialităţile pe care le-am hotărât. Am încredere că autorităţile vor conlucra, astfel încât acest spital să fie poate primul gata. Vă asigur în continuare de sprijinul ministerului". Acesta a fost principalul mesaj al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta a venit azi la Braşov pentru a anunţa emiterea actului prin care, conform spuselor sale, Spitalul Clinic Regional de Urgenţă e înfiinţat.

Ce s-a făcut până acum

La întâlnirea de la Prefectură i-a fost prezentat ministrului stadiul lucrărilor de pregătire a construirii spitalului. Dacă în decurs de un an s-a dobândit o parcelă de la Institutul cartofului, care să fie lipită de cea deţinută deja de Primărie, aceasta a fost intabulată, iar acum s-au făcut demersuri pentru utilităţi.

"Cred că suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus de la momentul discuţiilor pe care le-am avut cu doamna ministru. Avem o colaborare bună, sunt convins că dacă paşii următori vor fi acelaşi ritm , ne vom mişca la fel de bine. Următoarea etapă va fi cea de a discuta cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare cu care ne-am întâlnit împreună cu dvs. Suntem în contact permanent cu BERD, cred că în următoarea şedinţă de Consiliu Local poate fi discutat acest acord", a declarat primarul George Scripcaru înainte de a face o recapitulare. Reţeaua de gaze şi cea de distribuţie electrică au un traseu stabilit, iar investiţia în reţeaua de apă şi canal e în curs de achiziţie.

"Mă bucur să văd că sunteţi atât de avansaţi. Demararea unui astfel de proiect este un proiect laborios şi necesită multe studii şi analize. La Braşov a durat puţin, pentru că am avut doi oameni care s-au implicat în acest proiect, primarul George Scripcaru şi senatorul Florin Orţan. Colegul meu, dl Orţan mă suna dimineaţa, la prânz şi seara, iar în rest primeam telefoane de la domnul primar", a povestit Sorina Pintea.

"La Braşov sănătatea nu are culoare politică. La Braşov, în acest moment, se derulează, la Spitalul Judeţean, o investiţie mare, începută de Consiliul Judeţean, care va securiza viitorul imediat, iar pe aceasată cale mulţumesc CJ. Ultima parte a investiţiei, în valoare de 13 milioane lei a fost preluată de Ministerul Dezvoltării Regionale din Guvernul pe care doamna ministru îl reprezintă. Corpul B a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. Vă spun că şi acest Spital Regional va demonstra că, la Braşov, sănătatea nu are culoare politică", a declarat senatorul PSD Florin Orţan.

Ce va fi la Spitalul Regional

Specializările hotărâte prin Ordinul de Ministru sunt: neurologie, cu unitate de accidente vasculare cerebrale acute, neurologie, oftamlologie, orl, chirurgie orală şi maxilo-facială, pneumologie, cardiologie cu unitate de supraveghere ţi tratament avansat al pacienţiloc cardiaci, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, gastro-enterologie, nefrologie, urologie cu transplant renal, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă, arşi, dermato-venerologie, medicină internă, diebet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, alergologie şi imunologie, psihiatrie acuţi, terapie intensivă, chirurgie pediatrică, pediatrie, obstetrică-ginecologie, neonatologie, oncologie medicală.

"Astăzi discutăm despre Spitalul Regional şi trebuie să mulţumim doamnei ministru al Sănătăţii pentru situaţia favorabilă în care ne aflăm în acest moment vizavi de acest proiect. Urmează şi celelalte obiective de investiţii majore, de importanţă extremă pentru judeţul nostru, precum aeroportul şi autostrada care va lega Braşovul de Bucureşti" a declarat prefectul Marian Rasaliu.

G.I.