Jurnalista Elena Cristian a încetat din viaţă!

Jurnalista Elena Cristian a încetat din viaţă!

Jurnalista Elena Cristian a încetat din viaţă! Informaţia a fost publicată pe reţelele de socializare. Elena Cristian a început să lucreze în media din Braşov în 1993 la Radio Braşov, iar apoi a realizat mai multe emisiuni consacrate la posturile locale de televixiune Mix TV şi Mix 2. "A fost odată... Elena Cristian. Nume de microfon (că nu-i plăcea rostogolirea lungă a lui “Pătărlăgeanu", fata lui tata). Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera... O fată frumoasă, cu talent uriaş şi inimă pe măsură. Vă amintiţi vocea ei splendidă? Mai bine de douăzeci de ani ne-a binecuvântat radioul braşovean. Apoi ne-a administrat, la Mix TV, “Pastila de optimism", împreună cu cei mai luminaţi oameni ai Braşovului nostru. O auziţi şi astăzi la “Braşoveni de altădată". Vedeţi şi azi frânturi din chipul ei frumos la “Braşoveni pentru braşoveni". Doar secunde de ochi albaştri, pentru că Elena se ascundea de obicei în spate, prea cuminte , prea modestă, prea ruşinată parcă de strălucire. Adusese cu ea, când a venit la facultate, din satul din Brăila în care îşi lăsase părinţii şi copilăria, tot ce are poporul ăsta mai bun: har, bun simţ cu carul şi inimă bună.
Din aceeaşi generaţie magică a lui ‘93, Elena nu a vrut nici ea să îmbătrànească. Și a plecat, lăsând în urmă un băieţel de 11 ani, cu bucle la fel de blonde şi ochi la fel de frumoşi. Pe noi toţi, martori neputincioşi ai destinului, ne-a lăsat buimaci de durere şi nedumerire. Jurnalismul din Braşov, oricum slăbit şi şovăielnic, e mai sărac. Și nu, nu e clişeul de ştire de înmormântare de care am râs de atâtea ori împreună.
Mi-e greu să găsesc cuvinte să-mi îmbrace trăirea. Pentru că Elena mi-a fost prietenă şi pentru că ani mulţi la rând mi-a fost şi mâna dreaptă şi mâna stângă şi memorie şi ajutor şi producător şi redactor şef şi asistent la facultate. Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera. Și culmea e că, din toate amintirile, răzbate acum, incredibil, triumfător parcă, râsul ei cristalin, molipsitor, ce făcea să răsune clădirea Mix Media Group de pe Olteţ.Rămas bun, Elena mea! Da, plâng!!! Ce vrei? Scriu şi plâng! Dar scriu!!!", a postat pe pagina de facebook directorul Mix TV Onelia Pescaru.

Sincere condoleanţe din partea colectivului Corona Press!