Premieră în cardiologia braşoveană, la Clinicco Braşov

Premieră în cardiologia braşoveană, la Clinicco Braşov

La finalul lunii octombrie la Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov s-a desfăsurat o sesiune de proceduri de ablaţie pentru aritmii cu abord dificil. Sesiunea a fost prima care a deschis seria colaborărilor spitalului Clinicco cu specialişti ai Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Oaspetele clinicii a fost conferenţiarul universitar Dragoş Cozma, secretarul Grupului de Lucru de Aritmii şi Dispozitive implantabile şi specialist cu lungă experienţă în domeniul terapiei ablative. Împreună cu medical cardiolog Diana Țînţ a efectuat 5 proceduri ablative la pacienţi cu tulburări de ritm generate de prezenţa unor fascicule accesorii localizate la nivelul cavităţilor stângi ale inimii.

"Pentru unele proceduri a fost utilizată tehnica abordului transseptal, tehnică ce presupune pe lângă existenţa unei pregătiri şi a unei experienţe corespunzătoare şi prezenţa unei platforme tehnice care să asigure o bună rezoluţie a imaginii.
Cel mai tânăr pacient care a beneficiat de această procedură a avut 21 ani, iar cel mai în vârstă pacient 67 ani. Toate procedurile au fost finalizate cu succes şi fără complicaţii peri- sau postprocedurale. Aceste proceduri vor putea fi de acum efectuate la Clinicco Braşov, odată cu existenţa noii platforme imagistice, iar cazurile deosebit de dificile vor fi abordate în echipă mixtă, formată din specialişti de la Spitalul de cardiologie Clinicco şi Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara", se arată într-un comunicat de presă.
Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov împlineşte în curând 10 ani de activitate medicală, fiind primul spital privat de cardiologie infiinţat în România. În această perioadă, a marcat numeroase premiere medicale naţionale şi est-europene şi continuă să fie singurul centru din regiune care operează pe cord deschis şi singurul centru abilitat care tratează pacienţii cu tulburări de ritm şi de conducere cu ajutorul dispozitivelor implantabile de ultimă generaţie.

G.I.