Viitorul transformării digitale pentru industria românească se discută pe 21 noiembrie la Braşov

Viitorul transformării digitale pentru industria românească se discută pe 21 noiembrie la Braşov

Pe 21 noiembrie are loc a doua ediţie a unui eveniment ce pune pe agenda publică politicile europene cu impact asupra adoptării de noi tehnologii, inovarea şi transformarea digitală a economiei. Evenimentul este organizat de Iceberg, Clusterul pentru Inovare si Tehnologie, ADR Centru si Enterprise Europe Network la Braşov - un centru industrial tradiţional al României, poziţionat ideal pentru a atrage participanţi din celelalte centre industriale şi digitale ale ţării.

Procesul de transfomare digitală este unul cheie pentru industria românească, iar o mai bună valorificare a următorului cadru de finanţare multianuală (2021-2027) ar putea accelera transformarea principalelor domenii industriale prin adoptarea de noi tehnologii. Unul dintre rezultatele evenimentului este şi crearea unui document de poziţie privind necesitatea unor instrumente de politici publice în domeniul transformării digitale în industrie, aliniat la priorităţi europene precum industria 4.0 sau hub-uri digitale de inovaţie.

La eveniment vor participa:
● IMM-uri şi companii mari din principalele industrii vizate de transformarea digitală: automotive, aeronautică, industria lemnului, mecanică, electronică, etc.
● Companii din sectorul IT, clustere industriale şi furnizori de soluţii pentru transformarea digitală
● Reprezentanţi ai Guvernului, agenţiilor de dezvoltare regională şi autorităţilor locale implicaţi în procesul de definire a politicilor publice
● Cele 5 hub-uri de inovare digitală din România participante în cadrul proiectul Digital Innovation Hubs on Smart Factories in new EU Member States al Comisiei Europene
● Echipa proiectului pilot Digitalise SME al Comisiei Europene, dedicat hub-urilor de inovare digitala
● Experţi ai agenţiilor de dezvoltare regionale implicaţi în proiecte tip Lagging Regions, cu impact asupra strategiilor de specializare inteligentă (RIS3)

Evenimentul are loc la Braşov, la Hotel Kronwell, între orele 09:30 - 16:00. Participarea la eveniment este gratuită, pe baza înscrierii online pe http://i4t.iceberg.ro/. Mai multe detalii veţi găsi online pe site, dar şi pe pagina de facebook.

A.C.