O tânără de 19 ani are misiunea de a a înscrie Braşovul pe harta hocheiului feminin din România!

O tânără de 19 ani are misiunea de a a înscrie Braşovul pe harta hocheiului feminin din România!

Cea mai nouă achiziţie a colectivului de antrenori la Corona Braşov este tânăra Ana Voicu, în vârstă de 19 ani, componentă a lotului naţional de hochei pe gheaţă al României. Ana Voicu joacă hochei de la vârsta de 8 ani şi este un percutant centru atacant al echipei naţionale de senioare. Ea a fost numită oficial la Corona Braşov, începând de la 1 noiembrie, pentru a înfiinţa şi pregăti o echipă feminină, formată, la început, din fete de la cele mai fragede vârste, care să înveţe să practice acest sport. Pe lângă misiunea care i-a fost încredinţată, Ana doreşte să joace alături de băieţii echipei U 20 a clubului braşovean.
,,Sunt mândră de faptul că mi s-a acordat încredere şi că voi avea misiunea de a înscrie Braşovul pe harta hocheiului feminin din România. Practic, îmi propun să aduc cât mai multe fetiţe pe drumul hocheiului. Este important, pentru că pe mine m-a dezvoltat foarte mult acest sport. Vreau să-mi aduc contribuţia la ridicarea hocheiului feminin pe plan local, la Braşov dar şi pe plan naţional. Asta, cu atât mai mult, cu cât este nevoie ca hocheiul feminin românesc să crească, pentru că avem mult de recuperat, faţă de naţiunile cu hochei feminin puternic. Un lucru important este că Braşovul va găzdui primăvara viitoare modialele de hochei feminin, ceea ce va creşte popularitatea acestui sport. Fac un apel la părinţi să-şi aducă fetiţele cu încredere la hochei, pentru că este un sport minunat, care aduce mari beneficii sănătăţii şi dezvoltării. Pentru început, fetiţele pot fi aduse cât mai devreme să joace hochei. Avem la Braşov şi o fetiţă care are 4 ani, care vrea să joace hochei. Aici avem, deocamdată, cam 20 de fetiţe, de vârste diferite, care intră în procesul de antrenamente. Această echipă, care se înfiripă la Braşov, o să se pună pe picioare încet-încet, după care se va forma un lot şi echipe la diferite vârste. Eu sper ca în final să avem un campionat naţional puternic de hochei fete sau să le introducem să joace în campionatele de băieţi, la U 8 sau U 10", a declarat Ana Voicu.
Legat de intenţia ei de a juca alături de băieţi, în echipa U 20 a Coronei Braşov, Ana Voicu ne-a spus : ,,Este mai dificil să joc în meciurile băieţilor, dar, ţinând cont că am jucat mult timp cu ei, am deja o oarecare experienţă. Am fost plecată o perioadă şi în Canada, unde am avut ocazia să joc cu fete, dar, îmi place mult să joc cu băieţii, pentru că sunt multe lucruri de învăţat, e alt contact şi sunt alte provocări, altă adrenalină, o altă senzaţie pe gheaţă. Asta nu înseamnă că nu sunt încântată să joc cu fetele. Acest sport este deosebit şi de aceea am ajuns să încerc să fac treabă la Corona Braşov"
D.R.