Primul film despre oamenii care lucrează pentru natură se lansează în mediul online

Primul film despre oamenii care lucrează pentru natură se lansează în mediul online

Miercuri 7.11, Propark-Fundaţia pentru Arii Protejate lansează în mediul online, seria de filme ,,Oameni pentru Natură". Seria a fost prezentată publicului în Săptămâna Ariilor Protejate fiind primită cu mare căldură de către cei prezenţi la vizionare. A venit momentul ca aceste materiale să apără şi în mediul online pentru ca mesajul lor să ajungă la un număr cât mai mare de persoane interesate. Seria pilot de filme "Oameni pentru Natură" aduce în prim plan 5 experţi din subdomenii diferite şi reprezintă un prim pas în direcţia promovării activităţilor din domeniul protecţiei naturii din România. Iniţiativa îşi propune să contribuie la stimularea profesionalismului şi leadershipului din acest domeniu. Acest material video este realizat de echipa de la NTD Film, formată din Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache, realizatorii seriei de filme “România Sălbatică", a declarat Alina Ioniţă - expert protecţia naturii.
“Materialul video va putea fi vizualizat pe Youtube şi pe Facebook iar la cerere poate fi trimis în format digital celor care doresc să îl folosească la propriile evenimente din domeniul protecţiei naturii. Ne dorim să continuăm această serie de filme deoarece în acest domeniu sunt mulţi profesionişti care pot inspira şi motiva prin experienţa vastă acumulată" a declarat Roxana Iordăchescu, manager proiect.
Evenimentul face parte din proiectul "Oameni pentru Natură", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.
Bugetul proiectului este de 22.240 RON din care 19.950 reprezintă contribuţia financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România
Parteneri în proiect: Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Țara Haţegului, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) şi Parcul Naţional Călimani.
Propark-Fundaţia pentru Arii Protejate doreşte să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare şi instruire şi prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menţinerea valorilor naturale şi culturale şi realizarea de modele funcţionale de dezvoltare durabilă in România.

Seria de filme "Oameni pentru Natură" poate fi vizualizată aici :
1. Despre meseria de ranger cu Dan Grigoroaea: http://bit.ly/2QvaEy0
Despre educaţia pentru natură cu Luminiţa Tănasie: http://bit.ly/2PK3Dfv
Despre meseria de ornitolog cu Szilárd J. Darόczi: http://bit.ly/2PPGzw0
Cu Tibor Hartel despre cercetarea în domeniul protecţiei naturii: http://bit.ly/2yVnq22
Despre silvicultură şi protecţia naturii cu Mihai Zotta: http://bit.ly/2JJXz19
D.R.