Compania braşoveană Doripesco - locul I în Topul Naţional al Firmelor

Compania braşoveană Doripesco - locul I în Topul Naţional al Firmelor

Compania braşoveană Doripesco a fost premiată în cadrul Galei Topului Naţional al Firmelor, care a avut loc la Romexpo, în data de 7 noiembrie. Topul Naţional al Firmelor este realizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a României. În cadrul acestui eveniment, compania Doripesco a primit locul I, la categoria Agricultură, Slivicultură şi Pescuit.
Topul Naţional al Firmelor, organizat în exclusivitate de către Camera de Comerţ şi Industrie a României, este un clasament al celor mai competitive firme din România. Clasamentul realizat anual de Camera de Comerţ şi Industrie a României, are la bază criterii clare şi complexe la nivel naţional, prevăzute de lege şi implementate de fiecare Cameră la nivel de judeţ. Topul Naţional al Firmelor premiază, în fiecare an, cele mai performante companii din 7 domenii de activitate (industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit şi construcţii). Editia a XXV-a, din 2018, aduce în prim plan 1.766 întreprinderi mari şi foarte mari, 8.773 întreprinderi mijlocii, 46.903 întreprinderi mici şi 630.574 microîntreprinderi.
Cu o activitate de 20 de ani pe piaţa românească, Doripesco este furnizor naţional în cele peste 100 magazine Kaufland. In afară de reţeaua naţională Kaufland, produsele Doripesco se pot găsi in multe magazine şi malluri. În plus, produsele Doripesco se găsesc şi pe pieţele externe (Franţa, Germania, Italia, Anglia, Emiratele Arabe Unite şi Israel). ,,Pentru compania Doripesco, standardele de calitate reprezintă o prioritate, motiv pentru care tocmai a fost obţinut IFS pentru secţia de procesare. Produsele companiei au fost de fiecare dată apreciate în cadrul târgurilor şi expoziţiilor naţionale şi internaţionale. Unul dintre cele mai importante produse ale companiei este reprezentat de Novacul Afumat din Țara Bârsei, acesta fiind singurul produs din sectorul piscicol cu certificare IGP. O dorinţă veche a membrilor echipei Doripesco este listarea la bursă, compania făcând eforturi continue în ultimii 7 ani, pentru a deveni atrăgătoare pentru potenţialii investitori. Astfel, va deveni prima societate din sectorul piscicol listată la bursa din România. Deoarece Doripesco a fost prima societate comercială privatizată din sectorul pescăresc şi, fiindcă în 2018 împlinim 20 de ani de activitate, ne-am propus ca Doripesco SA să devină prima societate listată la Bursa AERO din România, din sectorul pescăresc", a spus ing. Dorin Crizbasan - Director General S.C. Doripesco S.A.
Doripesco are în vedere noi investiţii şi proiecte de dezvoltare, unul dintre referindu-se la construirea unui restaurant în forma de corabie, cu o capacitate de 250 locuri, lângă cel mai vechi restaurant Doripesco, Complexul Turistic Vadu Roşu.
D.R.