Salariile managementului de la Compania "Apa" stârnesc nemulţumiri

Salariile managementului de la Compania "Apa" stârnesc nemulţumiri

"Deşi managementul Companiei Apa Braşov lasă de dorit, sub multe aspecte, conducerea instituţiei încasează lunar sume invidiate până şi de managerii de succes ale marilor companii.

Am aflat astăzi, din presa locală, că directorul Companiei Apa încasează undeva la aproximativ 7000 euro lunar, o sumă fabuloasă pentru România, pentru o companie cu multe probleme". Aşa îşi încep, consilierii locali ai PSD, comunicatul de presă referitor la un subiect care preocupă destui braşoveni, salariile pe care le iau cei din conducerea Companiei Apa. Într-un articol, publicat de BizBraşov, sunt reproduse câştigurile salariale din 2016. Managerul companiei de utilităţi a câştigat atunci circa 31.000 de lei pe lună. Îi urmează, în "clasament", diferiţii directori care nu câştigă mai puţin de 10.000 lei, dar ale căror soţii lucrează tot acolo. Dragostea e un lucru mare, s-ar putea zice! În plus, pe lângă salarii, toată lumea este abonată la prime. Nu doar cele de Crăciun și Paște, ci și de 8 Martie, sau, atenție! de murături.

"Aşa cum am cerut în primăvară, în plenul Consiliului Local, conducerii companiei Apa Braşov, un raport privind situaţia apei potabile ce curgea cu mâl şi reziduuri în multe din cartierele oraşului, aşa vom proceda şi în următoarea şedinţă a Consiliului Local.
Grupul de consilieri locali PSD Braşov cere, de urgenţă, colegilor din Consiliul Local şi Primăriei Municipiului Braşov lămurirea clară a situaţiei acestei companii. Ba mai mult, vom discuta şi cu colegii consilieri PSD din Consiliul Judeţean, ţinând cont de faptul că în Consiliul de Administraţie al companiei este chiar un angajat al Consiliului Judeţean.
Solicităm de urgenţă, o analiză pertinenţă în ceea ce priveşte salarizarea conducerii Companiei Apa! Nu mai putem tolera astfel de abuzuri pe banii braşovenilor!
Oare din cauza acestor salarii suntem oraşul care are tariful la metrul cub la apă printre cele mai mari" Locuitorii acestui oraş trebuie să afle corect şi transparent unde se duc banii achitaţi pe facturile la apă! Este inadmisibil ca banii încasaţi de la braşoveni să intre în buzunarul directorilor de la Compania Apa!", este mesajul transmis de grupul de consilieri locali ai PSD Braşov.

G.I.