Braşovul, Smart@rtCult

Braşovul, Smart@rtCult

De vineri, 9 noiembrie 2018, Braşovul are o nouă aplicaţie smartphone : Braşov Travel Guide. Aplicaţia este parte a proiectului Smart@rtCult, a cărui obiectiv este promovarea unor valori şi simboluri locale, de importanţă la nivel naţional. Proiectul este implementat de Asociaţia "Mă implic " şi este finanţat din Bugetul Primăriei Municipiului Braşov. Prin această aplicaţie turiştii au posibilitatea să descopere o parte a patrimoniului construit al Braşovului, locuri ale memoriei şi personalităţi de valoare natională. Proiectul este foarte valoros cu atât mai mult cu cât foarte mulţi promovează Braşovul, dar nu ştiu şi cum!

Incursiune pe urmele istoriei braşovene!

Dr. Alexandru Stănescu, iniţiatorul proiectului a pornit la drum prin Braşov, însoţit de reprezentanţi ai firmelor de turism, de ghizi turistici şi de mass media braşoveană şi a prezentat trei trasee culturale, în contextul anului Centenar. Unul dintre traseele propuse cuprinde locuri şi monumente în care au avut loc evenimente cu consecinţe în planul luptei pentru drepturi politice şi naţionale ale românilor din Transilvania şi Țarile Române, printre care s-a numărat şi casa negustorului Ion Nica, în care a fost elaborat Programul Revoluţiei din Moldova şi locul în care a fost compus Imnul Naţional.
Este o abordare nouă prin care turistul află adevăruri istorice bine documentate care promovează oraşul Braşov ca pe o entitate multiculturală şi care recomandă un traseu dedicat special mişcării naţionale.

Ileana Gafton Dragoş,
Revista Inside Braşov România