Cum să îţi protejezi parolele de hackeri în 2018

Cum să îţi protejezi parolele de hackeri în 2018

Hackerii devin tot mai buni, iar conturile noastre sunt expuse riscului de a fi sparte. Soluţia cea mai bună vine de la Apple şi se numeşte iCloud Keychain (breloc). Constant ni se spune să alegem parole complicate, dar este greu când avem atât de multe conturi. iCloud Keychain reţine parolele de pe telefonul tău, le criptează şi le stochează în Cloud. Asta îţi permite să alegi parole complexe fără să trebuiască să le introduci de unul singur.

"iCloud Keychain ţine minte lucrurile pe care tu nu trebuie să le ţii" explică Apple. "Completează automat informaţiile tale - numele şi parola de la Safari, carduri de credit, reţele Wi-Fi şi conturile de socializare - pe orice dispozitiv doreşti. Aplicaţia păstrează parolele într-un mod în care Apple nu poate să le acceseze". Una dintre proprietăţile cele mai bune este alerta de refolosire. Este important să nu foloseşti mereu aceeaşi parolă, pentru că hackerii îţi pot intra într-un cont şi le pot sparge şi pe celelalte.

Aplicaţia este doar pentru produsele Apple. Aceasta necesită iOS 7.0.3 sau mai noi pentru telefoane şi OS X 10.9 pentru Mac-uri.

sursa: The Sun

A.C.