Max, unul dintre cei mai iubiţi locatari ai Sanctuarului Libearty, a murit

Max, unul dintre cei mai iubiţi locatari ai Sanctuarului Libearty, a murit

Max, unul dintre simbolurile Sanctuarului Libearty de la Zărneşti, a murit, a anunţat preşedintele Asociaţiei Milioane de prieteni, Cristina Lapis. În urmă cu o săptămână, Max era mutat din ţarcul în care locuia, într-o zonă de carantină, unde avea amenajat un loc călduros. Ursul suferea de artroze şi avea probleme mari cu picioarele din spate. Cauza o reprezenta, cred medicii, viaţa trăită de Max până să ajungă la Zărneşti, acum 12 ani. El fusese chinuit de un stăpân care, pentru a-l sili să stea liniştit la fotografiile cu turiştii care urcau spre Castelul Peleş, îi înţepase ochii şi îl ţinea legat în aşa fel încât să nu poată face prea multe mişcări.
În ultimele zile, medicii de la sanctuar au încercat să-l trateze anti-inflamatoare şi analgezice puternice, din păcate, fără rezultat. Max a paralizat complet pe partea din spate. Obosit să mai îndure atâta suferinţă fizică, Max a refuzat să mai mănânce şi să mai bea apă, iar inima lui a încetat să mai bată.
"Ne luam rămas bun de la un urs blând şi bun, care a reuşit prin firea lui să fie singurul din Sanctuar care să o împace pe ursoica Monica, atât cu oamenii, cât şi cu semenii ei. Ar fi putut trăi încă mult, dacă anii petrecuţi înlănţuit de un om fără suflet nu i-ar fi afectat sănătatea. Ne împăcăm cu gândul că în sanctuar şi-a găsit pacea, o fărâmă de libertate, s-a bucurat să se tăvălească în iarbă, să asculte vântul şi cântecul păsărelelor, să se scalde şi să mănânce pe săturate. Este acum printre îngeri, în Ursa Mare, alături de Maya şi de alţi blănoşi ca el“, spune Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei Milioane de prieteni.
Singurul gând ce ne alină acum, la despărţirea de el, este că pe Max nu îl mai doare nimic, nimeni n-o să îi mai facă niciun rău şi nu va mai fi niciodată chinuit. Rămas bun, Max! Nu vom uita niciodată ochii tăi frumoşi, care n-au putut să vadă, dar au ştiut să ne arate cel mai frumos suflet şi iubire sinceră, este mesajul postat pe site-ul Asociaţiei Milioane de Prieteni.

G.I.