Cuibul Artiştilor aduce prima Noapte Albă a Teatrului în Braşov

Cuibul Artiştilor aduce prima Noapte Albă a Teatrului  în Braşov

În cadrul turneului "Cu inima la teatru", Cuibul Artiştilor ajunge în oraşul nostru pentru a oferi braşovenilor o noapte albă a teatrului. Acest eveniment nu este doar o premieră pentru Braşov, ci şi pentru actorii Cuibului, iar pe parcursul nopţii invitaţii vor trece prin stări, emoţii şi sentimente diferite, în spiritul spectacolelor cu care aceştia ne-au obişnuit.

Într-o singură zi, inima bate de 100.000 de ori, sângele parcurge aproape 30 de milioane de kilometri de artere, vene şi capilare. Într-o singură zi, cu ajutorul inimii, un om rosteşte mai bine de 5.000 de cuvinte, respiră de aproape 20.000 de ori, mobilizează grupele musculare majore de 750 de ori şi pune la lucru circa 14 milioane de celule nervoase. Inima ne hrăneşte zilnic, dar noi cât de des o hrănim pe ea?

Cu acest gând în minte şi în suflet, Cuibul Artiştilor aduce şi în Braşov cea de-a patra ediţie a Turneului Naţional "Cu inima la teatru‟. În data de 16 noiembrie, braşovenii sunt invitaţi să vină la singurul turneu de teatru realizat de o platformă artistică independentă în România şi să se bucure de o experienţă artistică unică. Centrul Cultural Reduta este partenerul Cuibului din acest an şi aşteaptă braşovenii să parte la spectacol începând cu ora 21:30. Asemenea ediţiilor precedente, intrarea este liberă, pe bază de donaţie. Locurile la spectacole pot fi rezervate pe website-ul https://rezervari.cuibulartistilor.ro/.

Donaţii pentru burse artistice

Donaţiile strânse în turneul din acest an se vor transforma în burse artistice destinate unor tineri artişti talentaţi, ale căror inimi bat pentru arta vizuală. Pe lângă aceste burse, Cuibul Artiştilor va oferi cadrul în care aceşti artişti să îşi poată expune proiectele, Cuibul fiind locul în care le vei putea întâlni ideile şi creaţiile. Artiştii care vor primi bursele vor fi aleşi pe baza unei selecţii desfăşurate de echipa de artă vizuală din cadrul Cuibului Artiştilor.

Braşovenii, printre cei mai mari iubitori de cultură

Braşovul s-a regăsit pe harta Cuibului încă de la prima ediţie, fiind nu doar oraşul din centrul ţării, ci şi oraşul din centrul inimii pe care actorii încearcă să o construiască prin oraşele pe care le-au ales pentru turneul lor. Braşovenii au răspuns pozitiv provocării lansate de actori încă de la prima ediţie, peste 200 de spectatori reuşind să umple sălile din oraşul nostru la fiecare reprezentaţie. La nivel naţional, Braşovul se află printre oraşele cu cei mai mulţi iubitori de cultură, dar printre oraşele cu cei mai puternici susţinători ai cauzelor sociale şi artistice pe care Cuibul le promovează.


Trei piese speciale pentru braşoveni

Pentru Noaptea Albă a Teatrului, artiştii au pregătit trei spectacole

INTRINCERC - sinopsis:

Nu te aştepta să înţelegi de la început. Când te-ai născut ai înţeles din prima zi? Dar azi ai înţeles tot? ...? Stai în punctele de suspensie. Suspensie. Fiecare scenă arată încă o mică bucăţică. Contrar vieţii de zi cu zi când răbdarea a ajuns să fie mai mult un defect şi totul e la un click distanţă, ce mai e răbdarea? În schimb, îţi cere răbdare. Până la următoarea scenă! Până la finalul spectacolului! Până la finalul săptămânii! Până la următoarea eclipsă din 2083. Până la sfârşitul lumii!

Ai?

ARTĂ - sinopsis:

Trei prieteni sunt surprinşi într-un moment în care conştientizează diferenţele dintre ei. În esenţă, vorbim despre oameni care nu acceptă, oameni care nu ascultă, ci doar judecă. În acest context, arta devine pretextul unei radiografii a gândurilor şi emoţiilor celor trei.

Tipologii de oameni total diferite, cei trei se pot regăsi în noi sau în cei de lângă noi. Un spectacol ce surprinde realitatea tranşantă a relaţiilor contemporane de prietenie.

Finalul îi face pe cei trei să conştientizeze importanţa relaţiei lor, dar aceasta după multe momente de aroganţă, snobism, superficialitate şi pseudo-interes.

Un spectacol despre tine şi prietenii tăi, ce te invită să redescoperi frumuseţea legăturii voastre.

MAI BINE NU VENI - sinopsis:

De câte ori nu te-ai aflat în prezenţa unui cuplu care se ceartă şi te-ai simţit în plus? "Mai bine nu veni“ este un spectacol realist în care spectatorii devin musafiri şi iau parte la o zi din viaţa unui cuplu. Discuţiile aprinse, ironia, tandreţea, iubirea împreună cu certurile din nimic sunt momente pe care cuplul le va trăi nestânjenit de prezenţa oaspeţilor.

Întrebările pe care cei doi şi le pun la sfârşit, în încercarea de a rupe monotonia şi de a schimba scenariul zilelor pe care le trăiesc, nu fac nimic altceva decât să-i facă să se îndoiască de propria fericire.

Finalul vine sub forma unui cadou neobişnuit, care îi aduce cu picioarele pe pământ şi care oferă o nouă perspectivă asupra vieţii în doi.
"Cu inima la teatru" în 15 oraşe din România

Turneul Naţional "Cu inima la teatru‟ se va desfăşura în 15 oraşe din ţară. Programul complet îl puteţi regăsi mai jos:
9 noiembrie - CRAIOVA, Facultatea de Agronomie, Sala Aula Buia, ora 19:00;
10 noiembrie - CLUJ-NAPOCA, Facultatea de Știinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, sala Aula Victor Jinga, ora 19:00;
12 noiembrie - TIMIȘOARA, Aula Magdan USAMBVT, ora 19:00;
13 noiembrie- ARAD, Teatrul de Marionete, ora 19:00;
14 noiembrie - ORADEA, Casa de Cultură a Tineretului, ora 19:00;
15 noiembrie - TÂRGU-MUREȘ, Facultatea de Medicină Dentară, Aula 2A, ora 19:00;
16 noiembrie - BRAȘOV, Centrul Cultural Reduta, ora 21:30;
19 noiembrie - SUCEAVA, Auditoriul Joseph Schimdt, ora 19:00;
18 noiembrie - IAȘI, Ateneu, ora 19:00;
20 noiembrie - GALAȚI, Teatrul Dramatic Fani Tardini, ora 19:00;
22 noiembrie - BRĂILA, Filarmonica Lyra, ora 19:00;
21 noiembrie - PLOIEȘTI, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19:00;
24 noiembrie - CÂMPINA, Casa de Cultură Geo Bogza, ora 19:00;
25 noiembrie - TÂRGOVIȘTE, Clubul Studenţilor, ora 19:00;
26 noiembrie - BUCUREȘTI, Cuibul Artiştilor, Facultatea de Ingineria Instalaţiilor, ora 19.

Mai multe informaţii:

Despre Turneul Naţional "Cu inima la teatru‟

Teatru nu înseamnă doar un singur punct pe hartă. Astfel, Cuibul Artiştilor şi-a propus să ajungă în cât mai multe oraşe din România şi să ofere comunităţilor locale emoţie prin artă.

Aşa a luat naştere turneul #cuinimalateatru, singurul turneu de teatru din România realizat de o platformă artistică independentă. Timp de două săptămâni, Cuibul cutreieră ţara în formă de inimă şi, din dragoste pentru teatru, dăruieşte emoţie. De asemenea, Cuibul Artiştilor crede în puterea donaţiei, căci astfel a crescut şi aceasta platformă. De aceea, la fiecare ediţie donaţiile strânse în timpul turneului sunt dăruite mai departe unei cauze.

Din banii strânşi la ultima ediţie, Cuibul Artiştilor a oferit emoţie copiilor pentru care "acasă" este un spital şi a adus emoţia aproape de inimile lor. Astfel, a fost creat un program artistic pentru copii, care a fost adus şi prezentat în numeroase orfelinate din Bucureşti.


Despre Cuibul Artiştilor

Cuibul Artiştilor s-a născut în 2015, cu cel mai mare proiect cultural la nivel naţional, proiectul "300 de zile de teatru‟. În aproape patru ani, Cuibul a reuşit să ofere câte o oră de emoţie şi timp petrecut cu ei înşişi pentru mai bine de 80.000 spectatori.

De la două lopeţi, Cuibul a ajuns astăzi la mai bine de 25 de spectacole produse şi a jucat de mai bine de 800 de ori, în numeroase oraşe din ţară, dar şi în străinătate. Prin ajutorul spectatorilor, platforma artistică susţine accesul la cultură al celor pentru care aceasta nu este accesibilă şi, de asemenea, se dezvoltă şi reprezintă artiştii români la nivel internaţional.
Despre Asociaţia FRENDS

FRENDS este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, dar şi un grup de prieteni pus pe fapte mari. Scopul asociaţiei este de a crea o reţea de centre FRENDS la care oamenii să adere şi în care să se dezvolte spre o mai bună pregătire personală şi profesională pentru mediul competitiv de pe piaţa muncii. Viziunea FRENDS este de a crea un cadru favorabil tinerilor de a se dezvolta, a evolua şi performa într-o asociaţie prietenoasă, precum şi de a contribui la îmbunătăţirea societăţii prin proiecte proprii sau realizate la nivel organizaţional.
D.R.