Proiecţie specială la Cinemateca Patria : "Un om la locul lui", un film despre decizii imposibil de asumat, realizat de Hadrian Marcu

Proiecţie specială la Cinemateca Patria : "Un om la locul lui", un film despre decizii imposibil de asumat, realizat de Hadrian Marcu

Prezentat în premieră mondială la festivalul de film de la San Sebastian, “Un om la locul lui", filmul de debut în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, din distribuţie căruia face parte şi actriţa braşoveancă Ada Galeş, va avea o proiecţie specială la Braşov. Evenimentul va avea loc vineri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria, în prezenţa regizorului Hadrian Marcu şi actorilor Bogdan Dumitrache şi Ada Galeş.

Petru Tudoran (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinaţională, a primit o ofertă de muncă la Bucureşti. Viitoarea soţie este însărcinată. Fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Acum trebuie să facă o alegere. "Un om la locul lui", un film despre decizii imposibil de asumat, scris şi regizat de Hadrian Marcu, va rula în cinematografele din România din 23 noiembrie. O adaptare liberă după romanul "Firesc" al lui Petru Cimpoeşu, cu Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădălina Constantin şi Adrian Titieni.

Petru (Bogdan Dumitrache) este un om la locul lui. Un om decent, fără erori flagrante în palmares, un om ale cărui alegeri îl aduc în situaţia dificilă pe care o traversează pe parcursul filmului. Laura (Ada Galeş), viitoarea soţie, tânără, emotivă, medic într-un oraş de provincie din România, visează la un mariaj ca-n reviste alături de Petru, în timp ce aşteaptă un copil.
Sonia (Mădălina Constantin), colega lui de muncă, dar şi fostă iubită, inginer geolog, o femeie matură, căsătorită, suferă un accident în urma căruia îşi pierde un picior. Petru caută un echilibru imposibil între două femei cu care împarte feluri diferite de iubire.

"În mod instinctiv, oamenii caută afecţiune dar afecţiunea vine la pachet cu o altă persoană, ceea ce poate face situaţia complicată. Câteodată e de preferat singurătatea dar aceasta nu este o opţiune pe termen lung. Această contradicţie creează pentru unii dintre noi o permanentă stare de conflict. Filmul încearcă să redea lupta interioară a unui bărbat şi eşecul acestuia de a se înţelege pe sine. Eşecul de a evolua pe plan personal şi degradarea cauzată de repetarea inconştientă a greşelilor.", spune regizorul Hadrian Marcu.
"Un om la locul lui" a avut premiera mondială în cadrul secţiunii New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian, iar de vineri, 23 noiembrie, va rula în cinematografele din România.
Credit foto Ionuţ Macri
D.R.