La pauza meciului Germania - Olanda, arbitrul român Ovidiu Haţegan, a aflat că-i murise mama, dar a dus meciul la bun sfârşit, cu un calificativ maxim!

La pauza meciului Germania - Olanda, arbitrul român Ovidiu Haţegan, a aflat că-i murise mama, dar a dus meciul la bun sfârşit, cu un calificativ maxim!

Arbitrul român Ovidiu Haţegan, prezent la centru, la meciul serii de luni din Nations League, Germania - Olanda, scor 2-2, a fost protagonistul unei întâmplări dincolo de sport, o întâmplare de viaţă, pentru care cuvântul ,,respect"ar fi mult prea sărac…Haţegan a dovedit că-şi iubeşte a doua meserie, cea de arbitru, după prima ocupaţie, medicina! În cel mai nepotrivit moment, prezent fiind la un meci de multe stele, medicul din Arad, a primit un mesaj pe telefon, care-l anunţa că mama lui a decedat! Ovidiu Haţegan a citit mesajul la pauza meciului, dar a reuşit să-şi stăpânească emoţiile în mod impecabil, după care a fost nevoit să reintre pe teren, pentru repriza secundă a partidei. Chiar dacă era răvăşit de veste, Haţegan a reuşit să se stăpânească şi să se concentreze asupra partidei, ducând meciul la bun sfârşit, cu calificativul maxim! La final însă, după ce a fluierat sfârşitul partidei, a cedat şi a izbucnit în plâns…A fost consolat de unul din fotbaliştii Olandei, Virgil van Dijk, care a declarat jurnaliştilor : ,,Avea lacrimi în ochi pentru că tocmai aflase că i-a murit mama. I-am spus că a arbitrat foarte bine, i-am spus să fie puternic şi să meargă mai departe. E ceva mărunt ce am făcut, dar sper să-l fi ajutat".
Haţegan ar putea primi la finalul acestui an, nicidecum titlul de cel mai bun arbitru român, ci un titlu pentru felul în care îşi iubeşte a doua meserie, de care ar fi fost mândră şi mama lui…
D.R.