Expoziţie grandioasă la cercul Militar Braşov : În cinstea Centenarului, pictorul Alexandru Vlasin expune, după 24 de ani, la Braşov!

Expoziţie grandioasă la cercul Militar Braşov : În cinstea Centenarului, pictorul Alexandru Vlasin expune, după 24 de ani, la Braşov!

La Cercul Militar Braşov s-a vernisat o expoziţie de pictură eveniment : ,,Perspective Centenare". Autorul este artistul plastic şi pictorul Alexandru Vlasin, care, expune pentru prima dată, după 24 de ani de muncă în propriul atelier din Mediaş, fără ca să expună!
La eveniment au susţinut disertaţii Acad. Dr. Alexandru Surdu, dr. Alexandru Ionaş, Mircea Brenciu, Iulian Cătălui, iar actorul Teatrului Sică Alexandrescu, George Custură, a recitat creaţii din lirica românească. De remarcat că lucrările pictorului Alexandru Vlasin sunt de dimensiuni impresionante, au o imagine remarcabilă, cu un colorit foarte apropiat de realitate. Aceasta, deoarece pictorul are reţete speciale, pentru prepararea culorilor, bazate pe plante sau pământ, fără ca să intervină elementul sintetic...Aşa îşi prepara şi marele Rembrandt culorile...
,,Pentru mine această expoziţie este idealul naţiunii române. Am venit la Braşov, aducând spiritul marelui Decebal, voievodului şi domnitorului Bogdan şi altor personalităţi ale istoriei noastre, ca să înţeleagă lumea că după o sută de ani, trebuie să continuăm şi să veghem ca lanţul de aur al istoriei românilor să nu se rupă. În tablourile mele sunt prezenţi cei care au făcut neamul românesc şi au luptat pentru acest pământ şi ideal. Consider că astăzi, după o sută de ani, datoria noastră este să ne aplecăm fruntea şi să ne închinăm în faţa idealurilor lor, care trebuie să fie şi ale noastre. Culoarea acestor lucrări este culoarea naţională, adică este extrasă de pe iia românească şi de pe ceramica românească", ne-a spus pictorul Alexandru Vlasin.
D.R.