Cum se curăţă corect telefonul mobil

Cum se curăţă corect telefonul mobil

Grăsimea şi mizeria care se adună pe telefonul tău mobil este un focar de infecţie. Îl porţi cu tine peste tot, inclusiv la baie şi în spaţiile publice, şi adună microbi de unde nici nu te gândeşti. Curăţă-l cât mai des pentru că reprezintă un risc pentru sănătatea ta.

Numeroase studii arată că mobilele decât agenda de la birou sau decât capacul toaletei de acasă, pe care o dezinfectezi regulat. Aşa că, primul lucru care ar trebui să ne vină în minte este dacă am îndepărtat microbii şi bacteriile de pe el. De fiecare dată când îl folosim, transferăm bacterii de şi pe mâini, faţă şi de pe orice suprafaţa cu care telefonul a intrat în contact.

Pune telefonul pe masă şi, cu ajutorul aerului comprimat, să cureţi portul de încărcare. Asigură-te că scapi de toate particulele mici care sunt acolo. Dacă ţi se pare că sunt prea multe mizerii blocate acolo şi aerul comprimat nu face faţă, poţi să le extragi cu o scobitoare. Bineînţeles, ai grijă cum mânuieşti scobitoarea, să cumva să faci vreo bucurie şi să rămâi cu un telefon curat şi cam atât.

Apoi, alege soluţia care îţi convine şi înmoaie un beţişor de urechi în ea. Acum şterge toate butoanele, colţurile şi locurile care mai au nevoie. Totuşi, să nu-ţi treacă prin cap să ştergi porturile sau difuzoarele cu soluţie. Tot ce trebuie să mai faci la sfârşit este să îl mai ştergi pe tot cu un prosop. Și mai târziu, poate, să te speli pe mâini sau să foloseşti un dezinfectant înainte să-l foloseşti.

Cea mai eficientă metodă

Foloseşte o lavetă din microfibră fină, la fel ca cele recomandate pentru lustruirea ochelarilor de vedere. Cu această lavetă poţi lustrui telefonul zilnic pentru a împiedica să se depună praf şi grăsime pe ecran şi în jurul butoanelor. Telefonul mai poate fi lustruit şi cu gel dezinfectant pentru mâini şi cu un şerveţel din hârtie moale. Dar ai grijă să pui gelul pe şerveţel şi apoi să cureţi telefonul. Nu pune gelul direct pe ecran, să nu se infiltreze pe lângă butoane sau pe la marginile telefonului. Lustruieşte cu mişcări circulare şi va străluci ca nou.

Înainte de a începe să dezinfectezi telefonul mobil este indicat să îl închizi. Nu are rost să te chinui să îl cureţi şi să încerci să eviţi butoanele să nu apelezi pe cineva din greşeală.

A.C.