Control al Protecţiei Consumatorilor la Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Au şi fost găsite nereguli

Control al Protecţiei Consumatorilor la Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Au şi fost găsite nereguli

Un control care s-ar fi vrut iniţial pe linie de prevenire, s-ar putea lăsa cu sancţiuni. Primele două căsuţe în care se vindeau produse alimentare au şi fost găsite cu probleme.
La prima căsuţă, unde se vinde turtă dulce, problemele găsite erau de etichetare. Potrivit comisarului-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Sorin Susanu, nu este în regulă ca etichetele să fie puse la locul vânzării, ci încă de la locul ambalării. Motivul îl reprezintă, în cazul alimentelor, termenul de valabilitate.
A doua căsuţă controlată era de mezeluri afumate. Sorin Susanu a găsit un produs depozitat pe podea, într-o ladă. "Produsele trebuiau, atunci când pleacă din spaţiul de producţie, să aibă toate elementele de identificare, denumire, termen de valabilitate, condiţii de depozitare. Ar fi trebuit să fie ţinute într-un spaţiu corespunzător igienico-sanitar, nu direct pe paviment şi într-un ambalaj de transport fără protecţie. Ele nefiind ambalate individual pot intra în contact cu diferiţi factori externi care să pericliteze sănătatea oamenilor. Orice produs alimentar fără elemente de identificare se retrage de la consum în vederea distrugerii. Mai mult, vom extinde controlul şi la producător, pentru că dacă asta este practica, este ilegală şi poate să i se suspende activitatea", a declarat Susanu.
La alte căsuţe, comisarii CRPC doar s-au oprit să dea sfaturi vânzătorilor.

G.I.