Aplicaţia de paşi a telefonului l-a condamnat la închisoare pe viaţă

Aplicaţia de paşi a telefonului l-a condamnat la închisoare pe viaţă

Un farmacist britanic îşi va petrece restul vieţii în închisoare după ce şi-a sugrumat soţia. Acesta voia să încaseze asigurarea sa de 2 milioane de lire pentru a începe o viaţă nouă cu iubitul său în Australia, conform Dailymail.
Mitesh Patel, din Middlesbrough, a sperat că moartea soţiei îi va aduce 2 milioane de lire. Acesta voia să înceapă o familie cu dr. Amit Patel, folosind embrionii îngheţaţi ai soţiei sale pe care a sugrumat-o.

Mitesh a încercat să transforme uciderea soţiei într-o spargere a casei lor, care nu e departe de farmacia pe care o aveau împreună.

Însă, minciunile lui au fost dejucate când investigatorii i-au analizat activitatea folosind aplicaţia Health de pe iPhone-ul său. Ucigaşul şi soţia lui foloseau amândoi aplicaţia, iar acest demers legal este o premieră în Marea Britanie.

Aplicaţia analizează paşii pe care o persoană îi face într-o zi şi a infirmat minciuna lui Patel despre moartea soţiei sale. În minutele de după moartea soţiei, telefonul lui Patel a monitorizat activitatea alertă a lui cât timp aranja spargerea şi alerga pe scări. În tot acest timp, mobilul soţiei nu se mişca. Abia după moartea sa, telefonul soţiei s-a mişcat 14 paşi - soţul l-a luat de la cadavru şi l-a depozitat în exterior, pentru a părea că "hoţul" l-a scăpat când fugea.

Patel a căutat pe internet înaintea crimei "Trebuie să-mi ucid soţia", după care a sugrumat-o cu o pungă de cumpărături.

A.C.