Israel a început să distrugă tunelurile de sub graniţe folosite de Hezbollah

Israel a început să distrugă tunelurile de sub graniţe folosite de Hezbollah

Israel a inceput o operatiune pentru a "expune si dejuca tunelurile de sub frontiere". Acestea au fost sapate de Hezbollah, conform CNN.  La cateva ore dupa anunt, armata israeliana a inceput sa neutralizeze un astfel de tunel din apropierea orasului Metula, care se afla la granita tarii. Militarii au spus ca tunelul incepea intr-o casa civila din Liban, la Vest de Metula. Personalul CNN a observat excavatoare si autoutilitare care operau de partea israeliana a granitei. Tunelul intra pe teritoriul Israelului, conform armatei, dar nu era o amenintare imediata la adresa civililor.

Dimensiunile sectiunii tunelului erau de 2x2m, deci mai mari decat tunelurile sapate de Hamas sub granita dintre Israel si Gaza. Tunelul avea aproximativ 200 de metri lungime. "Este primul dintre multele tuneluri de atac sapate din Liban de catre Hezbollah" a spus purtatorul de cuvant al armatei, Jonathan Conricus.

Pemierul israelian, Benjamin Netanyahu a spus ca tunelurile sunt "o incalcare grosolana a suveranitatii Israelului si a Rezolutiei 1701 a Consiliului de Securitate ONU".

A.C.