Sfântul NICOLAE. Ce să NU faci sub nicio formă în ziua acestei mari sărbători

Sfântul NICOLAE. Ce să NU faci sub nicio formă în ziua acestei mari sărbători

Pe 6 decembrie, creştin-ortodocşii îl serbează pe Sfântul Nicolae, cunoscut şi că Moş Nicolae printre cei mici. Pe lângă sărbătorirea celor cu numele de Nicolae, Nicu, Nicoleta, Nico, iată ce nu ar trebui să faci niciodată în ziua de Sfântul Nicolae.

1. În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl manie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşa.

2. În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfânta, vor avea un Crăciun nefericit în familie.

3. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.

4. Nu ai voie să speli haine. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu.

5. Nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi linişteşti pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioada.

Sfântul Nicolae. Copiii sunt cei care îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae. Cu toţii ştiu că trebuie că ghetulele sau cizmuliţele lor să fie lustruite, deoarece Moş Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri celor cuminţi. Copiii neascultători primesc o nuieluşa, menită să ii atenţioneze şi să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinţii şi bunicii lor. Pentru Moş Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-şi da seama dacă un copil a fost cuminte sau rău.

Tot tradiţia populară spune că, de moş Nicolae, nu trebuie să oferim celor dragi obiecte ascuţite - truse de cosmetică sau obiecte de culoare neagră. Neindicate sunt şi fularele sau cravatele. De asemenea, evitaţi să le puneţi în ghetute persoanelor pe care le preţuiţi mărgele. Toate aceste cadouri împrăştie armonia şi liniştea în viaţă celor care le poartă.

A.C.