Handbal : România a învins şi Norvegia, la Campionatul European şi merge mai departe cu maximum de puncte!

Handbal : România a învins şi Norvegia, la Campionatul European şi merge mai departe cu maximum de puncte!

România a câştigat Grupa D la Campionatul European din Franţa, câştigând în faţa Norvegiei : 31-23. Victoria este cu atât mai galonată, cu cât a fost realizată în faţa campioanei Europei, la capătul unui meci magistral făcut de tricolore, în care a strălucit Yuliya Dumanska, declarată jucătoarea meciului. Echipa noastră a jucat aproape de perfecţiune în ambele reprize, atât ân atac, cât şi în apărare, unde portarul a făcut minuni. În ofensivă, Neagu s-a distins în mod deosebit, reuşind să înscrie 11 goluri, dar şi Eliza Buceschi, de la Corona Braşov, a făcut, din nou, un meci bun. Astfel, Norvegia a fost învinsă din nou după 18 ani, la un turneu final!
Tricolorele merg în Main Round cu patru puncte, iar duminică va înfrunta Olanda, într-un meci care ar putea asigura calificarea în semifinalele Campionatului European. Ce vis!
România : Dedu, Dumanska - portari; Udriştioiu 1 gol, Geiger 4, Buceschi 4, Neagu 11, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei 1, Pintea 3, Florică, Polocoşer, Băcăoanu, Zamfirescu, Chiper 5, Dragut 1. Antrenor: Ambros Martin

Pentru tricolore, partida cu deţinătoarea trofeului a fost un test înaintea jocurilor de foc din Main Round, când se vor stabili echipele care vor lupta pentru titlul continental.
Turneul final se derulează în intervalul 29 noiembrie - 16 decembrie, iar semifinalele şi finalele vor avea loc la Paris. La ediţia din 2016, tricolorele s-au clasat pe locul 5, titlul fiind câştigat de Norvegia (după 30-29, în finală cu Olanda).
D.R.