O singură firmă a ofertat pentru cele 26 de troleibuze destinate RATBV SA

O singură firmă a ofertat pentru cele 26 de troleibuze destinate RATBV SA

Marti, 4 decembrie, a fost data limita pentru depunerea ofertelor de achizitie a celor 26 de troleibuze pentru municipiul Brasov, procedura care face parte din proiectul ,,Achizitie de mijloace de transport public - troleibuze". Finantarea va fi acordata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, Prioritatea de investitii 4e, Obiectivul specific 4.1, proiect in care Municipiul Brasov este partener. Ministerul este, insa, cel care deruleaza procedura de achizitie. Singura companie care a depus oferta pentru achizitia acestor 26 de troleibuze este SOLARIS BUS & COACH, din Polonia.

,,Am vazut pe SICAP ca o singura firma a depus oferta pentru cele 26 de troleibuze, achizitionate prin POR, de MDRAP, in parteneriat cu Municipalitatea. Sper ca documentatia lor sa fie in ordine, iar de anul viitor sa vedem aceste troleibuze circuland in Brasov. Acesta este doar primul lot de mijloace de transport ecologice, Urmeaza achizitia altor troleibuze, autobuze electrice si autobuze hibrid. Daca luam in considerare si faptul ca peste 100 de autobuze putin poluante, achizitionate de RATBV S.A., vor intra in circulatie in prima parte a anului viitor, putem spune nu doar ca solutia optima de transport in Brasov este transportul in comun, ci ca aceasta solutie este si cea mai moderna si mai prietenoasa cu mediul. Cele 26 de troleibuze vor lega centrul orasului cu cartierele Astra (linia 6), Racadau (linia 31), Tractorul (linia 2), si Triaj (linia 1)", a declarat primarul George Scripcaru.

Valoarea eligibila a proiectului de finantare este de 78.100.000 de lei + TVA
Contributia proprie a Municipiului Brasov este de 2%, respectiv 1.858.780 lei
Valoarea estimata a achizitiei este de 78.000.000 de lei

Date tehnice referitoar la achizitia celor 26 de troleibuze:

- Troleibuze articulate de cca. 18 m lungime;
- Proiectul prevede ca aceste 26 de troleibuze sa circule pe urmatoarele trasee (in prezent linii deservite de autobuze):
o Linia 1 (Triaj - Livada Postei)
o Linia 2 (Rulmentul - Livada Postei)
o Linia 6 (Saturn - Livada Postei)
o Linia 31 (Valea Cetatii - Livada Postei)

Troleibuzele vor fi dotate cu acumulatori suplimentari pentru a se putea deplasa pe tronsonul pe care reteaua aeriana a fost desfiintata: Ceasul Rau - Livada Postei - Patria. Acumulatorii se incarca pe tronsonul cu retea aeriana, iar captatorii de curent se vor cupla/decupla automat de la reteaua de contact.

Troleibuzele vor avea o capacitate de transport de minimum 120 persoane, din care cel putin 40 pe scaune, vor fi cu podea joasa integral si vor avea rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.
 

- Pentru asigurarea accesului facil al pasagerilor, troleibuzele vor fi dotate cu 4 usi duble;
- Puterea nominala a motorului electric de tractiune trebuie sa fie de minimum 240 kW.
Vehiculele vor fi dotate cu: aer conditionat, 4 panouri LED pentru afisarea liniei si a traseului catre exterior,  2 ecrane LCD pentru informarea pasagerilor la interior, camere video de supraveghere la interiorul si exteriorul vehiculelor,  validatoare carduri, sisteme automate de numarare a pasagerilor, sistem de monitorizare GPS, sistem WIFI: internet gratuit pentru pasageri, prize USB pentru incarcarea dispozitivelor mobile ale pasagerilor, sistem electronic de gestiune si diagnosticare a vehiculului.

Perioada de garantie este de 5 ani sau 350.000 km

G.I.