Competiţie de polo, desfăşurată la Braşov, în cinstea Centenarului României

Competiţie de polo, desfăşurată la Braşov, în cinstea Centenarului României

La Bazinul Olimpic Braşov s-a desfăşurat cea de a doua ediţie a ,,Cupei Corona- polo pe apă U17 - 100 România" sărbătorind astfel cei 100 de ani de la Marea Unire.
Au fost 3 zile de competiţii, completate şi de meciurile seniorilor. Au participat şase echipe din centre consacrate de formare în polo pe apă. Sportivii tuturor echipelor au demostrat foarte multă determinare şi fair play, iar acest aspect s-a văzut în rezultatele obţinute de fiecare echipă în parte. Echipa Coronei s-a clasat pe locul 2 după o partidă extrem de disputată împotriva celor de la Triumf Bucureşti, o echipă puternică cu rezultate excelente la Campionatele Naţionale. Faţă de anul trecut când echipa noastră s-a clasat pe locul 3, anul acesta finala s-a terminat cu un scor de egalitate, departajarea fiind făcută la golaveraj.
Vlad Tampa - capitanul echipei Corona Brasov, a fost desemnat "Golgeterul" competitiei cu 25 goluri marcate.
Drăgoi Ionuţ - portarul echipei Corona Brasov, a fost desemnat "Cel mai bun portar" al competitiei, prestatia sa din finala fiind una de exceptie.
Florin Turcu , antrenor al echipei Corona menţionează: "Sunt foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor mei în cadrul acestei competiţii. Puteam să ocupăm primul loc, dar am ales să joc în meciurile mai uşoare cu jucătorii de pe banca extinsă, astfel diferenţele de scor au balansat în favoarea celor de la Triumf. Echipa noastră a demonstrat foarte multă determinare, pregătire tactică, psihică şi fizică pe parcursul competiţiei. Acestea au ajuns în vârful apogeului în meciul cu Triumf, în momentul în care am jucat timp de 4 minute cu un om in minus iar adversarul s-a desprins la 4 goluri. A inceput o cursa nebuna pentru a recupera handicapul iar ultimul minut şi jumătate a fost cel care a făcut diferenţa şi unde am demonstrat tuturor forţa echipei noastre, pentru că am reuşit să marcăm 3 goluri, fără să luăm niciun gol şi astfel să egalăm echipa bucureşteană in ultimele 4 secunde ale meciului."
Roxana Cojocea, preşedinta secţiei de polo pe apă a Coronei Braşov: "Mulţumim sportivilor care au demonstrat multă determinare şi fair play, antrenorilor care lucrează zi de zi cu aceşti copii minunaţi, părinţilor care suţin moral şi financiar aceşti sportivi minunaţi, suporterilor care ştiu cum să aprecieze eforturile jucătorilor, sponsorilor care valorifică performanţa sub toate formele ei şi cluburilor sportive care oferă posibilitatea copiilor noştri să crească frumos."
D.R.