CFR Braşov analizează traseele spre viitorul aeroport

CFR Braşov analizează traseele spre viitorul aeroport

Echipa de implementare a proiectului Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav (AIBG) din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a transmis solicitări oficiale tuturor societăţilor furnizoare de utilităţi publice, pentru a include în planurile investiţionale ale anului 2019 lucrări de extindere a reţelelor până la viitorul aeroport.

Conducerea Sucursalei Regionale de Căi Ferate (SRCF) Braşov a anunţat că a făcut deja paşi concreţi pentru racordarea obiectivului la reţeaua feroviară naţională, spre a-l face accesibil unui număr cât mai mare de persoane.
"Un studiu de traseu preliminar efectuat în cadrul Regionalei a scos în evidenţă mai multe posibilităţi de realizare a unui racord feroviar, variante care vor fi analizate într-un studiu de fezabilitate pentru care s-au făcut deja demersuri de includere în lista de investiţii firnanţate din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. De asemenea, având în vedere valoarea estimată pentru realizarea efectivă a racordului feroviar al Aeroportului, de aproximativ 20 milioane euro, s-a solicitat includerea acestui obiectiv în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare, pentru a creşte şansele de a i se aloca fonduri. Apreciem deschiderea dvs. de a ne pune la dispoziţie informaţiile necesare şi ne manifestăm întreaga disponibilitate de a vă informa asupra tuturor demersurilor pe care le vom face în procesul de realizare a racordului feroviar AIBG", se precizează în răspunsul transmis de dr. ing. Ioan Pintea, directorul SRCF Braşov, la Compartimentul Implementare şi Monitorizare Proiect AIBG din cadrul CJ Braşov.
Preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea a discutat recent cu specialişti de la Distrigaz Sud Reţele şi de la Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud despre paşii care trebuie urmaţi pentru ca reţelele de utilităţi să fie introduse în cadrul Aeroportului. "Vom întreprinde toate demersurile necesare împreună cu furnizorii de utilităţi, astfel încât această problemă să fie rezolvată în cel mai scurt timp. Contăm pe sprijinul pe care aceste societăţi îl vor acorda proiectului nostru, susţinând astfel eforturile întregii comunităţi locale pentru realizarea acestui obiectiv de mare importanţă pentru dezvoltarea judeţului Braşov şi întregii regiuni", a menţionat Adrian-Ioan Veştea.

I.G.