Chipsurile sunt toxice şi sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt toxice şi sporesc riscul de cancer

Tentanţiile alimentare sunt multe şi, deseori, cedăm în faţa lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viaţă. Iar excepţia se transformă în permanenţă, lucrurile o pot lua razna, iar consecinţele asupra sănătăţii noastre pot fi devastatoare. De exemplu: chipsurile. Sunt la îndemână, putând fi cumpărate de la orice colţ de stradă şi, pe moment, ne amăgesc foamea. Vestea proastă este, însă, că ele sunt veritabile bombe calorice şi abundă în chimicale. Cu toţii am mâncat chipsuri, măcar o dată în viaţă, dar persoanele care le consumă frecvent se supun unor riscuri ale căror efecte devastatoare se vor observa în timp.



Chipsurile sunt produse industriale obţinute din cartofi feliaţi, săraţi şi prăjiţi, cu sau fără arome naturale sau artificiale. Prăjirea este unul dintre cele mai nesănătoase moduri de preparare a alimentelor. La temperaturile înalte necesare prăjirii grăsimile se descompun prin oxidare, hidroliză şi polimerizare generând substanţe toxice precum acroleina şi acrilamida.



A.C.