Adăpostul de Noapte, deschis persoanelor fără adăpost şi ziua, în timpul iernii

Adăpostul de Noapte, deschis persoanelor fără adăpost şi ziua, în timpul iernii

Temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă reprezintă o încercare pentru persoanele fără adăpost. Direcţia de Asistenţă Socială Braşov reaminteşte că este pregătită să ofere sprijin concret persoanelor fără adăpost şi să prevină situaţii în care acestea dorm pe străzi, în pasaje subterane, în gară sau în alte locuri similare. Persoanele fără adăpost sunjt aşteptate să vină la Adăpostul de Noapte, din str. Zizinului, nr. 126 C.
"Prin campania desfăşurată în data de 18.12.2018 intitulată "Un ceai cald - O vorbă bună", comunitatea locală a fost informată cu privire la serviciile oferite persoanelor fără adăpost în cadrul Adăpostului de Noapte. Impactul campaniei s-a văzut imediat, nu prin creşterea numerică, ci prin accesarea serviciilor din cadrul Adăpostului de Noapte a unor beneficiari noi, care nu erau incluşi până atunci în nicio formă de protecţie socială. Deoarece temperaturile sunt scăzute facem apel la populaţie să ne sprijine şi să direcţioneze spre Adăpostul de Noapte persoanele vulnerabile, conştientizând că într-o astfel de situaţie lipsa adăpostului poate face diferenţa între viaţă şi moarte", explică Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov.
Persoanelor fără adăpost le este permis accesul în Adăpostul de Noapte şi pe timpul zilei, în perioada rece, beneficiind de spaţii pentru odihnă, igienizare, îmbrăcăminte adecvată şi ceai cald.
În acest moment beneficiază de serviciile Adăpostului de Noapte un număr mediu de 40 de persoane, din 100 de locuri disponibile. Numărul persoanelor care apelează la serviciile Adăpostului de Noapte a rămas aproximativ acelaşi comparativ cu perioada similară a anului trecut.

G.I.