A băut, a dat spargere la bar, apoi a fugit cu maşina, deşi nu avea carnet

A băut, a dat spargere la bar, apoi a fugit cu maşina, deşi nu avea carnet

Un bărbat de 29 de ani a reuşit, în doar câteva ore să comită mai multe infracţiuni. Mai întâi, marţi spre miercuri, ar fi pătruns, potrivit poliţiştilor, prin forţarea uşii, într-un bar din Prejmer. A luat de acolo bani şi băutură.
A sosit echipa de poliţişti care s-a apucat să facă verificările de la faţa locului, care a observat un autoturism care semăna cu cel descris de persoana vătămată. Maşina mergea pe strada Braşovului din Prejmer, aşa că poliţiştii au pornit în urmărirea ei. Au dat drumul semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, dar au constatat faptul că intenţia conducătorului auto era de a-şi continua traseul, fără să oprească.
"După o urmărire spectaculoasă pe patru străzi din comună, şoferul a oprit, a coborât de la volan şi a fugit, escaladând două garduri şi ascunzându-se într-o magazie, unde a fost imobilizat de organele de poliţie. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.48 mg/l alcool pur. În consecinţă, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere", relatează subcomisarul Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă al I.P.J. Braşov, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente, în care se va propune soluţie legală la finalizarea verificărilor

G.I.