Ascensorul pe plan înclinat, care ajunge în Cetatea Râşnov, s-a defectat

Ascensorul pe plan  înclinat, care ajunge în Cetatea Râşnov, s-a defectat

În momentul de faţă, ascensorul pe plan înclinat din Râşnov, care face legătura cu Cetatea Medievală nu este funcţional. Acest lucru se datorează unei defecţiuni la uşile liftului.
Problemele au început să apară pe data de 22 decembrie 2018. Atunci, angajaţii S.C. Asaltul Cetăţii S.R.L., firma care exploatează instalaţia au constatat că uşile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător. Imediat a fost anunţată compania care asigură metenanţa liftului. Reprezentanţii acesteia au sosit la faţa locului şi au stabilit că situaţia a fost creată de defecţiunea unui traductor. Piesa a fost demontată, iar echipa de muncitori a dus-o la sediu pentru a o repara. Pe 25 decembrie, aceştia au revenit la Râşnov, au montat piesa la loc, dar, după mai multe verificări, au constatat că problema nu se rezolvase. În acel moment s-a luat decizia să fie anunţată firma producătoare din Elveţia. Totuşi fiind perioada sărbătorilor de iarnă, nu s-a putut lua legătura imediat cu elveţienii. Abia pe 31 decembrie, unul dintre reprezentanţii companiei elveţiene a răspuns la solicitări. În acel moment, echipa de mentenanţă a revenit la lift şi a încercat, în colaborare cu specialiştii din Elveţia ( prin satelit ) să rezolve problema. S-a constatat că încă o piesă este defectă (de data aceasta este vorba despre un encoder ). Cum piesa nu se produce în România, reprezentanţii S.C. Asaltul Cetăţii S.R.L. au comandat-o direct la firma producătoare, în Elveţia. În acest moment se aşteaptă livrarea piesei defecte. În momentul în care aceasta va sosi la Râşnov, ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit.
În contractul dintre firma de mentenanţă şi S.C. Asaltul Cetăţii S.R.L. este prevăzut faptul că firma care asigură reparaţiile se obligă să remedieze problemele în decurs de 7 zile. În acest context contractul respectiv va fi renegociat astfel încât situaţia de faţă să nu se mai repete.
Trebuie menţionat faptul că numărul de turişti care au vizitat Cetatea Medievală nu a fost afectat.
În altă ordine de idei, numărul turiştilor care au vizitat Cetatea Medievală, anul trecut, a fost de 450.046, cu 30 de mii de vizitatori mai mult decât s-au înregistrat la sfârşitul anului 2017. Anul trecut, numărul turiştilor adulţi a fost de 305.592, iar al copiilor, 144.455.
Numărul de turişti care au folosit ascensorul pe plan înclinat în luna decembrie 2018 reprezintă 17 % din totalul turiştilor care au vizitat Cetatea Medievală.
D.R.