S-a tras la sorţi programul primului tur la Australian Open

S-a tras la sorţi programul primului tur la Australian Open

Joi a avut loc tragerea la sorţi pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Turneul de la Australian Open este programat în perioada 14-27 ianuarie. România are şapte reprezentanţi în probele de simplu la Australian Open 2019: şase - la feminin (Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Monica Niculescu), unul - la masculin (Marius Copil).
Simona Halep, lider mondial şi principala favorită la Australian Open 2019, o va înfrunta în primul tur pe estona Kaia Kanepi, jucătoarea care a învins-o la US Open (6-2, 6-4 la New York, 1-1 scorul întâlnirilor directe). Drumul jucătoarei noastre mai departe, în cazul în care va trece de primul tur, nu va fi, în niciun caz, ornat cu petale de trandafir….În turul trei, Halep ar putea întâlni o veterană cu nume greu - Venus Williams. În optimi, posibil Serena Williams, iar posibile adversare pentru sferturi, sunt Karolina Pliskova şi Garbine Muguruza. Apoi, într-o semifinală cu Halep pot ajunge Svitolina, Cibulkova sau Osaka.
Mihaela Buzărnescu (25 WTA) o va înfrunta în primul meci pe Venus Williams (37 WTA), într-o primă partidă directă. Ana Bogdan (81 WTA) debutează împotriva unei sportive din calificări, fiind şi ea trimisă pe acelaşi prim sfert de tablou aglomerat de num e grele. Celelalte trei românce au fost distribuite pe jumătatea a doua de tablou, pe acelaşi sfert trei de tablou. Irina Begu (76 WTA) o înfruntă în primul tur pe Andrea Petkovic (Germania). În turul doi, am putea vedea un duel avanpremieră pentru întâlnirea din Fed Cup, între Begu şi Petra Kvitova.
Monica Niculescu (88 WTA) deschide contra Amandei Anisimovei (87 WTA, SUA), acesta urmând să fie primul meci direct, având perspectivele unui tur doi cu Lesia Tsurenko (cap de serie 24). Sorana Cîrstea (84 WTA) va juca împotriva Rebecăi Peterson (Suedia) - prim meci direct, fiind la un meci distanţă de un potenţial duel cu Maria Şarapova.
Marius Copil (61 ATP) a fost trimis pe sfertul superior, dominat de Novak Djokovic, şi va debuta în competiţie împotriva spaniolului Marcel Granollers (110 ATP). Elevul lui Andrei Pavel a câştigat, în 2014, la Madrid, singurul meci direct jucat cu Granollers (6-3, 6-4). În turul secund, arădeanul l-ar putea înfrunta pe favoritul 21, David Goffin. Belgianul l-a învins pe Marius, la Antwerp, în 2016, în decisiv, în singurul meci direct.
D.R.