Braşovul nu a dus lipsă de zăpadă în ultimele 24 de ore!

 Braşovul nu a dus lipsă de zăpadă în ultimele 24 de ore!

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de aseară, începând cu ora 20.30, cu toate utilajele de deszăpezire programate, astfel că, în această dimineaţă, arterele principale erau curăţate şi se circula în condiţii bune pe acestea. Având în vedere că ninsoarea nu s-a oprit, nu s-a putut intra şi pe străzile secundare, obiectivul fiind de a asigura o circulaţie optimă pe arterele intens circulate.
Până în această dimineaţă s-a acţionat pe bulevarde, străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte - de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Braşov şi Poiana Braşov.
Comprest a asigurat această activitate cu 30 de utilaje (maşini de mare capacitate, unimog-uri, tractoraşe prevăzute cu lamă şi răspânditor de material antiderapant, iar pe Calea Făgăraşului s-a acţionat cu un autogreder). Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până la această oră s-au utilizat aproximativ 300 de tone de material antiderapant în Braşov şi alte 30 de tone în Poiana Braşov, stocul operatorului fiind în acest moment de aproximativ 75 de tone. Și în cursul zilei de astăzi se va face reaprovizionarea stocului, fiind programate să ajungă camioane cu 250 de tone de material antiderapant. Telefon dispecerat: 0268-416495.
Eurostrada a acţionat cu 15 utilaje, pe tot parcursul nopţii. Firma a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi a împrăştiat material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 150 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 200 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.
Cetăţenii pot solicita intervenţia maşinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Braşov - tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro. 
Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:
- Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului - B-dul Gării - 13 Decembrie;
- Comprest: restul oraşului, inclusiv Poiana Braşov;
Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 şi 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.
D.R.