Patinatoarea Coronei Braşov, Mihaela Hogaş a câştigat ,,argintul" la Cupa Mondială

Patinatoarea Coronei Braşov, Mihaela Hogaş a câştigat ,,argintul" la Cupa Mondială

Rezultat excelent obţinut de patinatoarea viteză a Coronei Braşov, Mihaela Hogaş, la Cupa Mondială de la Helsinki. Într-o competiţie care a reunit la start sportive din 21 de ţări, braşoveanca a câştigat medalia de argint în proba de 500 metri, confirmând astfel forma bună în care se află.
Antrenorul Bogdan Stănescu a declarat că este o medalie pe care şi el şi Mihaela o aşteptau de mult timp şi aveau convingerea că ea va veni :"Este o medalie mult aşteptată, după un sezon dificil, anevoios, în care nu ne-am putut pregăti aşa cum ne-am propus. Am avut şi concursuri bune sau mai puţin bune dar iată că, după multă muncă, am reuşit să câştigăm această medalie mult dorită. Dacă în prima zi de concurs, la proba de 1000 m, am fost la o secundă de podium, din cauza unei dezechilibrări (la 600m eram locul 2), în a doua zi de concurs, la -16 grade, Mihaela a reuşit să câştige medalia de argint, iar asta ne-a bucurat enorm".

Bogdan Stănescu a mai adăugat că şi-a dorit foarte multca împreună cu Mihaela, să demonstreze că medalia obţinută în 2016 la Lillehamer, nu a fost o întâmplare : "În 2016 la Lillehamer, la Jocurile Olimpice de Juniori, am câştigat medalia de bronz în proba team spint şi atunci ne-am propus să câştigăm o medalie şi în Cupele Mondiale, la o probă individuală, ca să ne confirmăm valoarea în clasamentul mondial. Mă bucur foarte tare că după trei ani de muncă, am reuşit să ne îndeplinim acest obiectiv. Mai mult de atât, ne bucură faptul că, după primele două cupe mondiale, suntem le locul 1 în clasament, acesta fiind un lucru extraordinar pentru noi şi pentru club. Sperăm să ajungem să participăm şi la finala Cupei Mondiale, care se va desfaşura la Basega di Pine, în Italia, în perioada 8-10 februarie 2019", a concluzionat Bogdan Stănescu.
D.R.