Aproape o amendă pe minut, media Poliţiei Rutiere Braşov, în opt ore de control

Aproape o amendă pe minut, media Poliţiei Rutiere Braşov, în opt ore de control

În baza unui Plan de Acţiune întocmit la nivelul Direcţiei Rutiere, poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au organizat şi desfăşurat o acţiune cu efective mărite la nivelul judeţului Braşov.

"Obiectivele urmărite în cadrul acţiunii au fost creşterea încrederii populaţiei şi asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc prin prezenţa activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier de mărfuri şi persoane, inclusiv cel în regim taxi, precum şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie", declară Subcomisarul Alina-Maria Ivan.
Acţiunea a fost structurată pe două etape:
1. prima etapă a avut drept scop creşterea încrederii populaţiei şi asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc, care s-a desfăşurat în data de 31.01.2019 în intervalul orar 16,00-20,00 şi în data de 01.02.2019 între orele 07,00-11,00;
2. a doua etapă a urmărit verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier de mărfuri şi persoane, inclusiv cel în regim taxi şi s-a desfăşurat în data de 04.02.2019 în intervalul orar 06,00-10,00.
"Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale, dintre care 120 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 59 pentru nepurtarea centurii de siguranţă de către conducătorii auto, 14 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculului şi 6 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în această perioadă este de aproximativ 32.000 lei", explică purtătoruld e cuvânt al IPJ Braşov .
Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice şi au reţinut 26 permise de conducere, dintre care 20 în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi unul pentru neacordare priorităţii de trecere pietonilor). Oamenii legii au reţinut 28 certificate de înmatriculare pentru conducerea unui autovehicul având înmatricularea suspendată, ca urmare a expirării valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, pentru nerespectarea obligaţiei de a încheia asigurarea auto obligatorie RCA sau pentru conducerea unui autovehicul care prezintă defecţiuni tehnice.

G.I.