Alianţa 2020 USR PLUS trebuie să-şi propună un scor electoral de 25%, la alegerile europarlamentare, consideră deputatul Tudor Benga

Alianţa 2020 USR PLUS trebuie să-şi propună un scor electoral de 25%, la alegerile europarlamentare, consideră deputatul Tudor Benga

Constituită oficial în data de 2 februarie 2019, după un proces de discuţii şi negocieri ce a durat aproape 10 luni, Alianţa 2020 USR PLUS va merge la alegerile europarlamentare cu o listă completă, în care şi Braşovul are un candidat. Având în vedere sondajele, dar şi experienţa alegerilor anterioare, Alianţa poate atinge un scor de 25%, la nivel naţional, consideră deputatul Tudor Benga.

Tudor Benga: "Din punctul meu de vedere, obiectivul alianţei pentru alegerile europrlamentare trebuie să fie atingerea unui scor de 25% la nivel naţional. Noi am fost măsuraţi separat în sondaje şi, cumulat, aveam în jur de 20%, iar premisa a fost că alianţa va fi mai puternică. Braşovul este unul dintre judeţele în care am obţinut constant performanţe foarte bune şi cred că este realist să ţintim un scor de 30% - 40%, dar decizia finală privind obiectivul va aparţine echipei de campanie. Cu siguranţă ne vom propune un obiectiv ambiţios, în condiţiile în care USR Braşov este o filială importantă, cu un candidat propriu".

Candidatura USR şi PLUS la alegerile europarlamentare, în formula unei alianţe, creează premisele pentru cea mai semnificativă schimbare de peisaj politic în ultimii 20 de ani, în România, în contextul potenţialului uriaş pe care îl are resursa umană din cele două structuri, consideră Tudor Benga.

"Alianţa are un potenţial uriaş, dar pentru a-l valorifica la maxim este foarte mult de muncă. Aici, la Braşov, avem şi satisfacţia de a avea un candidat local cât se poate de puternic pentru europarlamentare, în persoana lui Naomi Reniuţ Ursoiu, care ocupă locul al 11-lea pe lista comună. De asemenea, Braşovul are o organizaţie care a venit cu expertiză valoroasă la nivelul partidului. La modul general însă, am încredere că USR are o resursă umană extrem de valoroasă, care dincolo de alegerile europarlamentare, poate propune oricând şi o guvernare eficientă. Stelian Ion a realizat multe lucruri în ceea ce priveşte justiţia. Cătălin Drulă are o importantă expertiză în domeniul infrastructurii. Meritocraţia, premisa acestei noi forţe, pe care s-a construit proiectul politic USR, mă face să spun că suntem pregătiţi de guvernare. Ambiţiile noastre sunt mari. România are nevoie de foarte multă expertiză pentru a ieşi din situaţia în care se află acum", a încheiat deputatul USR Braşov, Tudor Benga.

Comunicat de presa