Amendament PSD pentru finaţarea aeroportului Braşov cu 15 milioane de lei

Amendament PSD pentru finaţarea aeroportului Braşov cu 15 milioane de lei

În contextul dezbaterilor la bugetul pentru anul 2019, cei şase parlamentari braşoveni ai PSD împreună cu deputatul UDMR, Izabella Ambrus, au depus un amendament prin care solicită finanţarea proiectului Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav cu suma de 15 milioane de lei.

“Proiectul Aeroportului Braşov-Ghimbav va genera dezvoltare economică locală şi regională. De aceea, noi, deputaţii PSD şi UDMR din Braşov am iniţiat acest amendament prin care propunem alocarea unei sume de cel puţin 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectului în 2019. În cadrul dezbaterilor din Comisiile de specialitate vom face eforturi pentru suplimentarea acestei sume.Suntem încrezători că la nivel guvernamental se va da un semnal pentru dezvoltare în Braşov şi în judeţele care vor beneficia de pe urma viitorului aeroport. Fiecare finanţare ne aduce mai aproape de ceea ce ne dorim cu toţii - un aeroport care să aducă beneficii regiunii noastre. Considerăm că alocarea sumei de 15 milioane de lei este realistă în contextul general al finanţărilor de la buget pentru anul 2019. Cel mai important, iniţiativa noastră este acceptabilă la nivel guvernamental. Este o propunere responsabilă, nu dorim sa vindem iluzii" a declarat Roxana Mînzatu, deputat şi vicepreşedinte PSD.
În motivarea amendamentului, iniţiatorii arată că obiectivul de investiţii reprezintă primul aeroport nou de după 1989 care deserveşte, în prinicpal, judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi zonele adiacente acestora. Potrivit iniţiatorilor, Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav nu a beneficiat niciodată de alocări din bugetul de stat şi în contextul celui mai mare PIB din istoria României este un semnal important ca Guvernul să asigure surse de finanţare necesare.
“Rămânem consecvenţi în susţinerea acestui proiect al judetului Brasov şi al judeţelor invecinate, mai ales că de la început proiectul a primit voturile consilierilor judeţeni ai PSD, care au votat toate propunerile de implementare a proiectului Aeroportului. Este şi un semnal că vom continua să suţinem acest proiect mai departe, mergând în paralel cu procedurile iniţiate la Bruxelles pentru asigurarea decontării din fonduri europene a unora din cheltuielile cu proiectul Aeroportului şi, implicit, pentru recuperarea unei fondurilor investite până în prezent, mare parte din imprumuturi", explică senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov.

B.K.