Oficialii echipei Sepsi Sf. Gheorghe, acuză : ,,Manifestări antimaghiare la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - Dinamo"

Oficialii echipei Sepsi Sf. Gheorghe, acuză : ,,Manifestări antimaghiare la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - Dinamo"

Am primit la redacţie un comunicat de presă, de la clubul de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe : ,,Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar şi xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo Bucureşti, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulţi suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnităţii umane şi identitare.
Vom protesta la toate forurile competente şi în mod public faţă de incidentele de asemenea natură, şi solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări.
Dorim să precizăm că la şedinţa tehnică premergătoare meciului Sepsi OSK - Dinamo Bucureşti, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atenţia domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Cătălin Popa (observator din partea LPF) şi Ionuţ Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocităţi. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente să se aplice regulamentele în vigoare, şi în caz de nevoie să fie oprit meciul. Cu toate că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări şi au fost afişate bannere cu inscripţii defăimătoare, nici arbitrul şi nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului.
Clubul Sepsi OSK cere Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele şi să ia măsurile necesare.
Comunicatul nostru va fi trimis tuturor forurilor competente şi reprezentanţilor presei"
D.R.